MVGYOSZ hírlevél 21/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Jó hír a fogyatékossággal élő doktori hallgatóknak

Alaptörvény-ellenes a nyelvvizsga-követelmények alóli mentesítés tiltása azon fogyatékossággal élő doktori hallgatók esetében, akik számára a nyelvvizsga megszerzése objektív akadályba ütközik.
TOVÁBB
 
Önvezető járművek műszaki követelményei – Megjelent az EBU állásfoglalása

Az Európai Bizottság 2022 áprilisában az automatizált járművek műszaki előírásaival kapcsolatos konzultációt hirdetett, mely téma fokozottan érinti a közlekedésben résztvevő ún. „veszélyeztetett úthasználókat”, köztük a látássérült gyalogosokat. A kérdésben az Európai Vakok Szövetsége is állást foglalt.
TOVÁBB
 
Befejeződött az antológia zsűrizése

Az MVGYOSZ harminc év után, tavaly április 11-én hirdette meg újra a Vak és gyengénlátó írók és költők antológiája szépirodalmi pályázatot. A megjelent felhívásra 2021. szeptember 30-ig 41 pályázó 45 prózai művet és 146 verset küldött be.
TOVÁBB
 
Internet és vezetékek nélkül másolunk fájlokat PC-ről Androidra a Gépházban

A kevéssé ismert, de rendkívül hasznos fájlátviteli művelethez szükséges tudnivalókat adásunkban ismertetjük.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – harmadik feladvány

A vakvezetőkutyák világnapján indított kvízünk második feladványaként arra vártunk választ, hogy mi a neve a Vakvezetőkutya-kiképző Központ jelenlegi vezetőjének, és hány éve tölti be ezt a tisztséget? A megoldás Schiff Mónika neve volt, aki 2008 óta vezeti az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központját. A népszerű sorozat harmadik kérdéseként ugyancsak egy névre vagyunk kíváncsiak. Hogy hívták azt a személyt, aki elindította a vakvezetőkutya-kiképzést az országban? A helyes megoldást május 19-én (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Nézze meg az MVGYOSZ 1%-os kampányának exkluzív videóját!

Ki gondolta volna, hogy a hatkölykös Zoja mama annyira elfoglalt, hogy csak szoptatás közben tud interjút adni? A Kutyahíradó stábja az elmúlt héten mindent megtett azért, hogy létrejöhessen a várva várt csajos beszélgetés!
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Szemtelen ifjúsági regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Lackfi János: Levágott fül (2018)

Felolvassa: Forgács Sára

Mit lehet kezdeni egy ablakpárkányunkon felejtett levágott felnőttfüllel? Lackfi János könyvének kamasz hőse nem a rendőrséget hívja, hanem szelfizik vele, beszél hozzá, kabalaként hordozza magával, s bár a testrész egy idő után kicsit már szaglani kezd, mégis betlehemi csillagnak bizonyul, mely Zalánt az önismeret rögös útján próbálja vezetgetni.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email