MVGYOSZ hírlevél 21/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 28

Az MVGYOSZ hírei
Kiemelt beruházás lett az MVGYOSZ székház felújítása
A szövetség Hermina út 47. sz. alatti székházának felújítása szempontjából igen kedvező döntés született, melyet kormányrendeletben hirdettek ki. A kiemelt beruházási státusz sok tekintetben megkönnyíti és meggyorsítja a felújítás folyamatát.
A már 2018-ban elindult előkészítési folyamat ezzel új lendületet kapott. Jelenleg
a beruházás engedélyezési terveinek elkészítése zajlik, amely előfeltétele a közbeszerzés kiírásának. Tekintettel arra, hogy a székház műemlék épület, a tervezési folyamat során számos szigorú feltételnek kell megfelelni és több hatóság szakvéleményeire, engedélyeire is szükség van. Ezen eljárások meggyorsítása és megkönnyítése érdekében kérvényezte az MVGYOSZ, hogy a felújítást, valamint a műemlék épülethez csatlakozó új szolgáltatóház építését kiemelt beruházássá nyilvánítsa a kormány. Az erre vonatkozó döntést a 149/2020. sz. kormányrendelet tartalmazza, mely április 23-án jelent meg a Magyar Közlönyben.
Közösségünk számára nagy öröm, hogy az MVGYOSZ ez ügyben tett erőfeszítéseit siker koronázta. Ez a döntés hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a műemlék székházat akadálymentesítsük, valamint hogy az új szolgáltatóházat a korábbi toldalék épülettel azonos területen újáépíthessük. Reményeink szerint, a közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatását követően, a felújítás akár már az idei évben elkezdődhet.
 
Néhány kattintással 1000 euróért - Elindult a SozialMarie közönségszavazás
A Távszem is versenybe száll a SozialMarie 2020 közönségszavazásán. A tét
1000 euró, amit a legtöbb szavazatot kapó projekt megvalósítója nyer el. Néhány kattintással Ön is tehet azért, hogy ezt az összeget a Távszem fejlesztésére fordíthassuk. Mutatjuk, mi a teendő.
TOVÁBB
 
Az egyesületek működésére vonatkozó eltérő szabályok veszélyhelyzet idején
A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020. (IV. 10.) Kormányrendelet a civil szervezetek vonatkozásában is a jelenleg hatályos Ptk.-tól eltérő szabályokat állapít meg a veszélyhelyzet idejére.
TOVÁBB
 
Újabb, munkavállalókat is érintő rendelkezések láttak napvilágot
A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet számos vonatkozásban érinti a munkavállalókat, a munkavállalást, illetve a civil szervezeteket is.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ szolgáltatásai
Újabb művekkel bővült az online hangoskönyvtár
Újabb száz mű lett elérhető a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége online hangoskönyvtárában.
TOVÁBB
 
A hangomat adom – Beszélgetés Plaszkony Adrienn felolvasóval
Adrienn állatorvosi munkája mellett önkénteskedik, lelkes fantasy rajongó, hosszú távú tervei vannak. Az interjúból még több érdekességre derül fény.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Ifjúsági regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtár Online Alkalmazásból
Plaszkony Adrienn felolvasásában ajánljuk
Oram, Kelly: Cinder és Ella
Ella, édesanyja halála után, édesapja családjához kerül, akiket szinte alig ismer. Hogyan illeszkedik be, milyen viszontagságokat szenved el?
TOVÁBB
 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email