MVGYOSZ hírlevél 19/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 8

Hat kiskutya született az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában

Örömmel adjuk hírül, hogy 2023. április 29-én este Sába, a fekete labrador mama hat csodaszép kutyusnak adott életet. Sába második alkalommal is jól viselte a picik kihordását és a szülést.  A mostani Z betűs alomban „három a kislány” – mint ahogy ezt egy dal is megénekli, de nálunk ugyanennyi fiúcska is született. Ritkaságnak számít, de nem lehetetlen: a fekete színű mama és papa 5 kicsinye ugyancsak ébenfekete színben pompázik, de a csapat hatodig tagja, Zuzmó sárga.
Sába mamának és a piciknek jó egészséget és sok pihenést kívánunk! 
Íme az első lesi fotók a családi albumból.
TOVÁBB
 
Kutyajó-kvíz – második feladvány

A vakvezetőkutyák világnapján indította el az MVGYOSZ az idei Kutyajó-kvízt. A sorozatindító kérdés így hangzott: A Rithnovszky-díjat az önkéntes kölyöknevelők áldozatos munkájának elismerésére alapította az MVGYOSZ. Hány kölyök felnevelése után kaphat valaki ezüst, arany vagy gyémánt fokozatú Rithnovszky-díjat?

Azok, akik helyes választ küldtek be, ezt írták: Az ezüst fokozatú Rithnovszky-díjra 3, az arany fokozatú Rithnovszky-díjra 6, míg a gyémánt fokozatú Rithnovszky-díjra 10 kölyökkutya felnevelése után lesznek jogosultak az önkéntesek. 
Második heti feladványként arra várunk választ, hogy hol készültek az MVGYOSZ 2023-as vakvezetőkutyás naptárának fotói.
A helyes megoldást május 11-én (csütörtök) éjfélig kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
A bolt kínálatából - Kamisado társasjáték

Az MVGYOSZ legújabb saját gyártású, akadálymentesen játszható társasjátéka. Egyszerre két fő játszhat vele, 10 éves kortól ajánlott. Tagi kedvezményes ár: 8000 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Tigris

Gianina Cărbunariu azonos című műve nyomán írta: Bíró Bence és Szikszai Rémusz

Időpont: 2023. 05. 11. 19:30 Helyszín: 1093 Pinceszínház, Budapest, Török Pál utca 3. Tegnap a budapesti állatkertből, eddig tisztázatlan körülmények között, megszökött egy tigris. Ahhoz, hogy megértsük a történtek körülményeit, megpróbáltuk dokumentálni a tigris minden lépését, mióta elhagyta a tigrist. Amit látni fognak, egy olyan dokumentumtigris, amelyet interjúkból hoztunk létre. Interjútigriseink mindegyike találkozott a tigrissel, így vagy úgy, és hajlandó volt a tigris részleteiről betigrisülni. TOVÁBB Két igen hasznos, mobilkészülékekhez szánt segédeszközt tesztel a Gépház csapata Következő műsorunk egyik főszereplője egy sokoldalú powerbank, amely képes saját töltöttségének állapotát hangos, illetve rezgő visszajelzésekkel is tudatni felhasználójával, a másik tesztalany pedig a Rivo 2 nevet viselő univerzális billentyűzet, amely segítségével érintőkijelző és Braille-tudás nélkül is használhatjuk mobilkészülékeinket. TOVÁBB Heti könyvajánló Női sorsok Melindával – Grimaldi, Cameron, Jelinek Csajok, lányok, asszonyok, nők, anyák, lánytestvérek! – kezdi könyvismertetőjét egy bejegyzésben Szerencsés Melinda – Az utóbbi időben három írónő három különleges regényét olvastam fel. Sorsok, megrázó történések, elfojtott vágyak, érzelmi cunami a javából. A hatásuk leírhatatlan, én mégis megpróbálom szavakba önteni. Mi pedig úgy döntöttünk, a hírlevél olvasói elé bocsátjuk Melinda személyes hangú hármas könyvajánlóját. Állandó kolumnistánk, Iván Péter siet megnyugtatni a hangoskönyvtár férfi látogatóit: ezek a könyvek mindkét nem számára rendkívüli élményt nyújtanak. TOVÁBB Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában. A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el. A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email