MVGYOSZ hírlevél 16/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 17

Már vezetősáv is segíti a székházba való bejutást

A személyes szolgáltatások újraindításával az MVGYOSZ székházegyüttese újra az ügyfelek szolgálatába állt. Mivel az átépítést követően az ismert közlekedési útvonalak megváltoztak, az alábbi segédletben foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat a látássérült látogatók, ügyfelek számára.
TOVÁBB

Fontos információ a Távszem szolgáltatás beállításához

A digitális piacokról szóló uniós jogszabály (DMA) értelmében az App Store és az Apple Pay mellett más alkalmazásboltoknak, illetve fizetési lehetőségeknek is helyet kell biztosítani az iOS ökoszisztémában. A változás következményeképpen az iPhone telefonokon a 17.4 szoftververziók felett lehetővé kellett tenni azt, hogy a Safari böngészőn kívül más, az alkalmazásboltból letölthető böngésző is alapértelmezett böngésző lehessen az iPhone telefonon.
TOVÁBB

Nézze meg az MVGYOSZ harmadik 1%-os kampányfilmjét a Facebookon!

Vannak, akik azt gondolják, hogy egy vakvezetőkutya azt is jelzi, hogy éppen hányas számú busz érkezik be a megállóba, vagy a vonat melyik vágányról indul. Ez persze nem igaz, hiszen a vakvezetőkutya nem egy információs központ. Legfontosabb feladata az, hogy a gazdáját biztonságosan elvezesse egyik pontból a másikba. Mindehhez a gazdi-kutya páros egy sajátságos szótárat használ. Hogy milyet? A videóból kiderül!
TOVÁBB

Hazánkba látogatott Dr. Lauren Lieberman, a látássérült emberek fizikai aktivitásának világszerte elismert szakértője

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar „A fizikai aktivitás fontossága a fogyatékos személyek életében” címmel szervezett minikonferenciát 2024. március 21-én. A rendezvény célja volt a rendszeres fizikai aktivitás fontosságára irányítani a figyelmet, és kiemelni, hogy a testmozgás akadálymentes megvalósulását nem csupán a szakemberek, hanem bárki segítheti a mikrokörnyezetében, például ha elmegy sétálni vagy kirándulni látássérült ismerősével.
TOVÁBB

Új fehér támbot kapható

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában új, járást segítő, állítható, fehér színű támbot kapható, mely receptre is felíratható, illetve közgyógyellátási igazolvánnyal is megvásárolható. Az RS-11 fehér támbotot szemorvos nem írhatja fel!
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Magyarul beszélő vérnyomásmérő, Beurer BM49

Május 17. a magas vérnyomás világnapja, amely a világszerte egyre növekvő egészségügyi problémára hívja fel a figyelmet. Ha önnek is magas vagy ingadozó a vérnyomása és megbízható készüléket szeretne, akkor az alábbi termékkel könnyen figyelemmel kísérheti az egészségi állapotát. Az eszköz magyarul beszél, az automatikus vérnyomás- és pulzusmérés a felkaron történik. A termék előnyei: a START/STOP gomb megvilágított, a nagyméretű kijelző pedig kéken világít, így a panel könnyen leolvasható. Az eszköz kedvezményes ára 19.050 Ft, mely ár az elemeket is tartalmazza!
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Ezeregy éjszaka (world musical)

Dátum: 2024. április 27. 15:00 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház
Narráló: Oláh Klaudia
Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is. Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd.
TOVÁBB

Mobilokon próbálgatjuk tovább a Google naptárat a Gépházban

A böngészős verzió után Androidon, illetve iOS alatt is elővesszük a Google fejlesztését, és megismerjük annak alapvető működését.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Nehéz női sorsok a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Meghurcolt Lányok Klubja (Comăneci, Kampusch, Spears)
A heti könyvajánló három memoárjának hősnői áldozatok: hol a showbiznisz, hol egy diktatúra, hol egy pszichopata emberrabló próbálja megtörni őket. Ez egyik esetben sem sikerül. A Meghurcolt Lányok Klubjának hazai szóvivője Haranginé Simon Tímea.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email