MVGYOSZ hírlevél 16/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Lírai vallomások egy prózai mű kapcsán - rendhagyó költészet napi összeállítás

Április 11-én, József Attila születésnapján új videóval találkozhatnak az MVGYOSZ YouTube-csatornájának látogatói és mindazok, akik kedvet kapnak az ünnepi műsor meghallgatásához. A formabontó videó-összeállításban egy közösen felolvasott mű kapcsán 18 felolvasó személyes hangú motivációit ismerhetik meg a hallgatók.
TOVÁBB
 
Kaotikus roller helyzet, az MVGYOSZ megoldást keres a problémákra

Járdákon száguldozó rolleresek, mindenütt szanaszét hagyott, akár a járda közepén, vagy közvetlenül a gyalogos-átkelőhely mellett gazdátlanul árválkodó járgányok. Bizonyára ismerős ez a kép azoknak, akik mostanság a fővárosban akár gyalogosként, akár egyéb módon igyekeznek valahová eljutni.
TOVÁBB
 
Lejárt vagy lejáró okmányok – érdemes elindítani a meghosszabbításukat

Több kérdés is érkezett az elmúlt időszakban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez a lejárt okmányok (pl. közgyógyellátási igazolvány) elfogadhatóságára, meghosszabbítására vonatkozóan, ezért az alábbiakban összefoglaljuk az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért április – Nyelvtanulás, nyelvvizsga és nyelvi érettségi

Áprilisban az Együtt a jövőnkért online találkozósorozat következő alkalmán a nyelvtanulással kapcsolatos fontos tudnivalókat és tapasztalatokat osztjuk meg az érdeklődőkkel.
TOVÁBB
 
Már megvásárolható a megújult VV első lapszáma

Március utolsó hetében jelent meg a 83. évfolyamába lépő Vakok Világa folyóirat idei első száma. Az igényes kivitelű, nyolcvanoldalas folyóirat síkírásos verziója bruttó 1500 Ft-os tagi kedvezményes áron vásárolható meg az MVGYOSZ webáruházában.
TOVÁBB
 
Webáruház ajánlatok a húsvéti kosárba

A tavasz érkezését nemcsak a rügyfakadás, hanem a húsvéti ünnep közeledése is jelzi. Az MVGYOSZ segédeszközboltjának webáruháza számos olyan termékkel várja leendő vásárlóit, amelyek nemcsak hasznosak, de ajándékként is kellemes meglepetést szerezhetnek a közelgő ünnep alkalmából.
TOVÁBB
 
Pénteken online nagybevásárlást tart a Gépház csapata

Ehhez pedig a Tesco áruházlánc webes szolgáltatását vesszük igénybe, amelynek használatát minden kedves érdeklődő megismerheti adásunkból.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Erdélyi költőnő első kötete a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Balla Zsófia: A dolgok emlékezete (1968)

Felolvassa: Angyal Ágnes

A költészet napján a Kolozsváron született költő, újságíró, zenei szerkesztő korai verseskönyvét lapozza át kolumnistánk. „A dolgok emlékezete” ciklusaiban az egységes nyelvezet és rendkívüli képi világ örömteli felfedezése mellett versről versre figyelhetjük azt is, hogyan válik Balla Zsófia kötete gyakorlópályáin naiv rímfaragóból valódi művésszé.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email