MVGYOSZ hírlevél 15/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Villasétákat hirdet az MVGYOSZ

Ki építette a Sipeki-villát? Miért a látássérült emberekre hagyta Sipeki Balás Béla az épületet? Mi minden változott a felújítást követően az épületegyüttesben? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kapnak azok, akik ellátogatnak a májusi villaséták egyikére.
TOVÁBB

Nézze meg az MVGYOSZ második 1%-os kampányfilmjét a Facebookon!

A vakvezetőkutyák figyelme egyetlen pillanatra sem kalandozhat el munka közben. A kiképzésük során megtanulják, hogy amíg dolgoznak, addig más emberekkel vagy állatokkal találkozva sem zökkenhetnek ki a munkából, hiszen ezzel akár szeretett gazdijuk életét is veszélyeztethetnék. A videóban Benedek Zoltán és Rylie vakvezetőkutya, valamint Angyal Gábor és vakvezetőkutyája, Radar működött közre. A film az MVGYOSZ Facebook-oldalán tekinthető meg.
TOVÁBB

Együtt a jövőnkért 2024. április – Állampolgári jogok és érdekképviselet

Mi a közös egy diákönkormányzatban, egy lakógyűlésben, egy munkaértekezletben és egy fogyasztóvédelmi eljárásban? Hogyan képviselhetem hatékonyan az érdekeimet? Kik vannak ebben a segítségemre? Mi a különbség a panasz és az észrevétel között? Az Együtt a jövőnkért 2024 áprilisi alkalmán a résztvevőkkel közösen keressük a választ.
TOVÁBB

Eltemették vitéz lovag Rithnovszky Jánost

Rokonai és tisztelői 2024. április 11-én tíz órakor kísérték végső nyughelyére vitéz lovag Rithnovszky Jánost az Abonyi nagytemetőben. A megemlékezésen a szövetséget dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke, valamint a Vakvezetőkutya-kiképző Központ munkatársai képviselték képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyákkal. Vitéz lovag Rithnovszky János sírja mellett képzők és kutyáik, továbbá vakvezetőkutyával közlekedő látássérült személyek álltak gyászsorfalat. A vakvezetőkutya-kiképzés hazai meghonosítójáról április 20-án, a Vakvezetőkutyák Országos Találkozóján emlékezik meg a szövetség.
TOVÁBB

Sajtótükör az elmúlt hetek megjelenéseiből

Az MVGYOSZ soron következő sajtótükre az elmúlt időszak legfontosabb médiamegjelenéseit gyűjtötte egybe. A témák között szó volt akadálymentességről, önkéntességről, a fogyatékossággal élő személyek munkavállalásáról, a látássérült emberek pénzügyeiről, valamint jutott még a székházátadáshoz kapcsoló hír is az összefoglalóba.
TOVÁBB

Okosmorzsa: AirTagek megosztása

Az Apple legújabb szolgáltatása, az AirTag új funkcióval bővült, ami sokakat meglepett. Mostantól lehetőség van megosztani az AirTaget másokkal. Korábban egy AirTag szorosan hozzátartozott az Apple ID-hoz, kizárólag annak tulajdonosa láthatta az elhelyezkedését. Azonban most már az új iOS rendszerben ez megváltozott.
TOVÁBB

A bolt kínálatából – Auróra, a magyarul beszélő nyomógomb óra

Az óra alapvetően egy nagyjából 9 centiméter átmérőjű, kör alakú, piros nyomógomb. Első látásra olyan, mint egy asztalra helyezett csengőgomb. A gomb megnyomásakor a készülék bemondja a pontos időt. Másodszori megnyomásakor a hónapot és napot. Hangereje szabályozható, és ha arra van szükség, ébresztésre is alkalmas. Kettő darab AAA-s elemmel működik (az elem az eszköz tartozéka). A pontos idő, a dátum és az ébresztés beállításhoz az eszköz alján található kis gomb, illetve a nagy nyomógomb szükséges.
TOVÁBB

Narrálva ajánljuk – Komédia egy bankrablásról

Dátum: 2024. április 25. 19:00 óra
Helyszín: Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.

(Színházi előadás, 140 perc, egy szünettel)
Narráló: Seres Edit
1958 nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter.
TOVÁBB

A Google naptárával foglalkozunk az esti Gépházban

A webes és mobilos alkalmazás az évek során sok új funkcióval bővült, és képernyőolvasóval is kielégítően lehet használni. Adásunkban elsőként weben nézzük meg, hogy mit tud.
TOVÁBB

Heti könyvajánló
Finn háborús memoár a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Gustaf Mannerheim: A téli háború (1951)
Játékidő: 5 óra 53 perc
Felolvassa: Csernenszky László
Carl Gustaf Emil von Mannerheim báró (1867-1951) a finn csapatok főparancsnoka volt abban a legendává vált téli háborúban, ahol 200 000 rosszul felfegyverzett katona védelmezte hazáját a milliós szovjet haderővel szemben. A zseniális stratégának bizonyult Mannerheim haditudósítása civilek számára is izgalmas olvasmány.
TOVÁBB


Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/playKöszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!


A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email