MVGYOSZ hírlevél 15/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Rangos díjakat ad át az MVGYOSZ a vakvezetőkutyák világnapja alkalmából

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a vakvezetőkutyák világnapját megelőző hétvégén, 2023. április 22-én 10 órától országos találkozót rendez, melyen képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyákat ismerhetünk meg, valamint önkéntes kölyöknevelők, kutyakiképzők, vakvezetőkutyával közlekedő látássérült gazdik osztják meg egymással tapasztalataikat.
TOVÁBB
 
Megnyílt a Vakok Kertje

A hosszú téli pihenőt követően április 11-én költészet napi irodalmi piknikkel nyílt meg a Városligetben található Vakok Kertje, amelynek üzemeltetését ettől az évtől újra az MVGYOSZ végzi. A megnyitót követően a szabadtéri versünnepen önkéntes felolvasók és látássérült versmondók váltották egymást a „közösségi ház” előtt rögtönzött színpadon, majd egy negyven kérdésből álló irodalmi és a szövetség életét bemutató kvízen mérhették le tudásukat a játékos kedvű résztvevők. A szellemi tornát követően édes és sós falatokból meríthettek energiát a sportoláshoz azok, aki úgy döntöttek, hogy kipróbálják a pingpongasztalt, a tekét vagy éppen a tandembiciklizést. A ragyogó napsütésben megrendezett rendhagyó piknikre közel hetvenen érkeztek az országból.
Eseményfotók a szövetség Facebook-oldalán érhetők el.
TOVÁBB
 
Húsvéti sajtótükör  

Az idei ünnep nemcsak hímes tojásban és kalácsban volt gazdag, nagyszombaton ugyanis három műsorban is szó volt az MVGYOSZ szakmai tevékenységéről. Szokásunkhoz híven összegyűjtöttük a megjelenések webes elérhetőségét, hogy mindazok meg tudják nézni, akik az ünnepi készülődés és vendégvárás miatt lemaradtak egy-egy adásról. 
TOVÁBB
 
Kövesse 1%-os kampányunkat a Facebookon!

Az MVGYOSZ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tematikus Facebook-kampánnyal hívja fel a figyelmet az 1 százalékos rendelkezések jelentőségére. Mondhatni, üdén indult a kampány, hiszen a másfél éves, ébenfekete labrador lány, Üde gyorsan kiszimatolta, hogy hogyan segíthetnek az adózók. Az első posztot a tovább gombra kattintva érheti el a Facebookon. Ha azt is szeretné tudni, hogy mi lesz a következő téma, térjen vissza az MVGYOSZ Facebook-oldalára az esti órákban, amikor kiderül, hogy kampányarcunk mit gondol a Távszem szolgáltatásról. 
TOVÁBB
 
Pénteki Gépház: Terítéken a BlindShell Classic 2 telefon új alkalmazásai

Húsvéti ajándék gyanánt a BlindShell fejlesztői egy játékkal és két új alkalmazással örvendeztették meg a nagyérdeműt, a Gépház soron következő adásában utóbbi kettővel foglalkozunk. Az egyik fejlesztés igen hasznosnak, a másik pedig igen szórakoztatónak tűnik.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk

KV Társulat: Kiállok érted
Stúdió K Színház
2023. április 25. 19:00

Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa….
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Provokatív amerikai szatíra a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Miranda July: Az első rosszfiú (2015) 
Időtartam: 10 óra 25 perc
Felolvassa: Bárányné Vizi Ágnes


Miranda July, a 74-es születésű színész, rendező, performance-művész mostanában teljesen eltűnt, pedig egy évtizeddel ezelőtt napi szinten lehetett hallani a nevét a tengerentúli kultúrsajtóban. Nyolc éve megjelent egyetlen regénye szemernyit sem vesztett kamaszos ártatlanságából, naiv melegségéből az azóta eltelt idő alatt. Fura szókapcsolatok, hiszen egy nagyon szókimondó, az abszurditásig karikírozó, excentrikus társadalmi gúnyregényről beszélünk. De ennek a rosszfiúnak szíve van, nem is akármilyen.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email