MVGYOSZ hírlevél 14/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

Húsvéti üdvözlet

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége minden kedves hírlevélolvasónak meghitt ünnepet, hangoskönyvekben, beszélgetésekben és locsolókban gazdag húsvétot kíván. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Távszem szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető az ünnepek alatt is.
 
1% adó – 100% segítség!

Az MVGYOSZ mintegy negyed évszázada jogosult az SZJA 1 százalékok gyűjtésére és felhasználására. A szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tematikus Facebook-kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy az adózók 1 százalékos rendelkezései hogyan és miben segíthetik a szervezet országos feladatellátását.
TOVÁBB
 
Elindult az MVGYOSZ audionarrációs honlapja  

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elkötelezetten dolgozik azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz, beleértve ebbe a kulturális értékekhez való egyenlő esélyű hozzáférést is. A 2023 tavaszán – húsvéti ajándékként – induló hiánypótló internetes felület célja, hogy egy helyen összegyűjtse és rendszerezze azokat a filmeket, színházi előadásokat vagy eseményeket, amelyek a látássérült emberek számára audionarrációval érhetőek el.
TOVÁBB
 
Segédeszközboltjába keres munkatársat az MVGYOSZ

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet segédeszköz-értékesítő munkakör betöltésére. A feladatok ellátására olyan személy, leendő munkatárs jelentkezését várjuk, akinek van kereskedelmi tapasztalata, jó kommunikációs készséggel rendelkezik, szívesen foglalkozik emberekkel, képes betartani a határidőket és precízen végzi a feladatait. 
TOVÁBB
 
Meglepetés alkalmazásokkal bővül a BlindShell 2 

Húsvéti ajándékként három új alkalmazást tartalmazó frissítés érkezik a BlindShell Classic 2 típusú okostelefonokra. A frissítések 2023. április 6-tól érhetőek el.
TOVÁBB
 
Ünnepi médiaajánló

Reméljük, hogy olvasóink a húsvéti készülődés és a vendégvárás mellett a jól megérdemelt pihenésre is időt tudnak szakítani. Amennyiben így lesz, akkor április 8-án, nagyszombaton érdemes televízió és rádió közelében maradni, mert aznap három műsorban is szerepel az MVGYOSZ. A Duna TV és a Kossuth Rádió 13 órától a Jónak lenni jó! karitatív adománygyűjtő akció eredményeiről, az eddig megvalósult fejlesztésekről számol be, míg 17 óra 30 perctől a Tilos Rádióban A fény az időben antológiáról beszélgetnek a műsorvezetők dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel és Gorzó Jánossal, a kötet egyik szerzőjével. 
 
„Visszatért az életembe a központozás” – Beszélgetés Szerencsés Melindával

Önkénteseink a lelkesedése és az összejövetelekre készített isteni sütijei, a hallgatók jellegzetes hangszíne alapján azonosíthatják Melindát. Ismerjünk most meg néhányat kedves jászsági felolvasónk számtalan gondolatából, ötletéből, tevékenységéből!
TOVÁBB
 
Telefonnal is vezérelhető okosmosógép érkezik a Gépházba!

A Gépház pénteki adásában egy olyan mosó- és szárítógéppel foglalkozunk, amely az érintőkijelzőn túl nyomó- és tekerőgombokkal is rendelkezik, illetve a megfelelő beállítási folyamat elvégzését követően egy mobilapplikáció segítségével is működtethető.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Letehetetlen brit posztmodern a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

John Fowles: A francia hadnagy szeretője (1969)
Időtartam: 18 óra 40 perc
Felolvassa: Bodor Tibor

John Fowles 1969-ben megírta azt a lebilincselően izgalmas és szórakoztató viktoriánus regényt, amelyet száz évvel korábban Jane Austen, Hardy vagy Thackeray nem akart, nem tudott, nem mert volna megírni. A próza derék mesterei a 19. század derekán valószínűleg el sem tudtak volna képzelni egy Sarah Woodruffhoz hasonlóan szabadelvű nőalakot. „A francia hadnagy szeretője” azonban több egy modernizált Dickens-átiratnál: játékos műfajváltásai révén olvasója intellektusát is keményen megdolgoztatja.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email