MVGYOSZ hírlevél 14/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

Elkészültek a Braille szavazósablonok

A pontírást használó látássérült szavazópolgárok elől az utolsó akadály is elhárult a népszavazás és az országgyűlési választások során. Ahogy arról már január 21-i hírében beszámolt az MVGYOSZ, a látássérült szavazópolgárok 2022. március 25-éig igényelhetnek Braille feliratos szavazósablont az április 3-ai választáshoz és népszavazáshoz online vagy postai úton.
TOVÁBB
 
Ajánló az MVGYOSZ sajtómegjelenéseiből

Az elmúlt hetekben több sajtóorgánum is beszámolt az MVGYOSZ székház-felújításáról. Az első „Tovább” gombra kattintva az M1 csatorna Esély magazinműsorának március 19-i adása érhető el. A szövetség munkájáról szóló összefoglaló az 5. percnél kezdődik. A második linken a Heti Tv Hogy vagy? c. műsorában Szegvári Katalin dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel beszélget a szövetség munkájáról. A harmadik hivatkozáson az Esélyegyenlőségi Magazin márciusi első adása hallható, amelyben Ruzsa Viktor Böröczffy István műszaki ellenőrt kérdezte a székházfelújítás aktualitásairól.
TOVÁBB
TOVÁBB
TOVÁBB
 
Újra kapható a népszerű távirányító

Az MVGYOSZ segédeszközboltjában és webáruházában újra megvásárolható az a praktikus, zsebben hordható kisméretű távirányító, amely a hangjelzést adó közlekedési lámpák aktiválásához nyújt segítséget a látássérült közlekedőknek.
TOVÁBB
 
Okosmorzsa: A képernyő forgatása iPhone-on

Az iPhone képernyője elforgatható, így az alkalmazások – például a Safari, a Mail, a Jegyzetek és az Üzenetek – álló és fekvő módban is megtekinthetők.
TOVÁBB
 
Megjelent hazánkban az HBO Max, máris teszteljük a Gépházban!

Legújabb adásunkban az online filmeket kínáló szolgáltatás akadálymentességének járunk utána, elsőként Windowsos számítógépen.
TOVÁBB
 
Másnak segít, nekem pedig remek szórakozás! - Interjú egy örökifjú önkéntes felolvasóval

Varjasi Gábor felolvasó, zenészkörökben csak Vagabika, sokaknak pedig szimplán főkapitány úr, a hippilelkű zsaru, Steven Saylor zalaegerszegi helytartója, a nótáskedvű kórusvezető – ez a vagány, nagydumás bácsi minimum három életet él egyszerre. A riporternek nem is marad más hátra, hátradől és hallgatja a sztorikat…
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Sokkoló dán esszé a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Janne Teller: Ha háború lenne nálunk (2002)
Felolvassa: Csernenszky László

A dán Janne Teller legmélyebb félelmeinket felszínre hozó szövege minden országban a helyi viszonyokat figyelembe véve változik, ezért a magyar olvasó az első oldalon azzal a nem is annyira elképzelhetetlen történelmi eshetőséggel szembesül, hogy az Oktogonról osztrák orvlövészek próbálják levadászni a vödrükkel lajtoskocsihoz igyekvő szerencsétlen helyi lakosokat…??
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email