MVGYOSZ hírlevél 13/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 4

Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!

Az MVGYOSZ vezetősége és munkatársai nevében boldog húsvétot kívánunk minden kedves hírlevélolvasónak!
 
Díjátadás és megemlékezés az Országos Vakvezetőkutyás Találkozón

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a vakvezetőkutyák világnapját megelőző hétvégén, 2024. április 20-án, szombaton 10 órától országos találkozót rendez, melyen képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyák, önkéntes kölyöknevelők, kutyakiképzők, vakvezetőkutyával közlekedő látássérült gazdik osztják meg egymással tapasztalataikat. Az április 20-i találkozót az MVGYOSZ vitéz lovag Rithnovszky János emlékének ajánlja.
TOVÁBB
 
Sikeres volt az élelmiszergyűjtési akció

Az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ idén húsvétkor már második alkalommal indította útjára élelmiszer-adománygyűjtési akcióját. Célzottan magyarországi cégeket szólítottak meg, annak érdekében, hogy adományaikkal járuljanak hozzá a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tagegyesületeihez tartozó 500 rászoruló család húsvéti ünnepéhez. A sikeres akcióról készült videóösszeállítás az alábbi linken található.
TOVÁBB
 
Videótelefon segíti a székházba való bejutást

Nyitnak a személyesen igénybevehető szolgáltatások, az MVGYOSZ az alábbi módon segíti a székházba történő bejutást.
TOVÁBB
 
Április 11-én temetik a vakvezetőkutya-kiképzés megteremtőjét

Korábban már hírt adtunk róla, hogy vitéz lovag Rithnovszky János, a magyarországi vakvezetőkutya-kiképzés megteremtője, a képzés alapjául szolgáló módszertani kötet, „A vakvezető kutya kiképzése” című könyv szerzője elhunyt. A család kérésére közreadjuk a hivatalos gyászjelentést, változtatás nélkül.
TOVÁBB
 
Komlón újabb vakvezetőkutya állt szolgálatba

Március 26-án sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Szilágyi Melinda és Vision vakvezetőkutya. Melinda Komlón lakik, naponta több órát utazik a pécsi munkahelye és az otthona között. Hogy mi mindenben segíti Vision, a kétéves golden retriever? Az MVGYOSZ Facebook-oldalán kiderül.
TOVÁBB
 
Tolmács – egy ajánlott hivatás látássérült embereknek

Az idegennyelv-ismeret még napjainkban is a sikeres munkavállalás kulcsa lehet egy látássérült ember számára. A magasszintű nyelvtudással rendelkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy nyelvtanárként, fordítóként vagy tolmácsként helyezkedjenek el. Ezekhez természetesen felsőfokú nyelvismeretre, az utóbbiak esetében pedig szakvizsgára van szükség. S mint minden más területen, nem árt kellő mennyiségű érdeklődés és lelkesedés, máskülönben hamar kiég az ember fia-lánya.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Hűtőmágnes Sipeki-villa, fém

Az MVGYOSZ februári székházátadásának alkalmából limitált kiadású, exkluzív adománygyűjtő termék készült. Az öntési eljárással készült, galvanizált, tapintható, fém hűtőmágnesen a Sipeki-villa utcafronti homlokzata látható. A hűtőmágnes síkjából az épület kiemelkedik, a kerítés, a tetőzet, a villa díszes tornyai és a télikert kontúrjai tapintás útján is érzékelhetőek. Az MVGYOSZ felirat síkírással és Braille-írással is megjelenik a terméken, a fém felület hátoldalán két darab erős mágnes található, hűtőre és egyéb fémfelületre is könnyen felhelyezhető. A 10X7 cm méretű hűtőmágnes tagi kedvezményes ára 4400 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Nem félünk a farkastól

Dátum: 2024. május 3. 19:00 óra
Helyszín: Jászai Mari Színház, Tatabánya
George és Martha, a középkorú házaspár egy protokollparti után, az éjszaka kellős közepén áthívja magukhoz a férfi új egyetemi kollégáját és annak feleségét egy kis ismerkedésre. A laza iddogálós-beszélgetős este azonban hamarosan kínossá válik az ifjú vendégek számára: házigazdáik egyre durvábban szólogatnak be egymásnak, és szép lassan kiderül, itt nem egyszerű játszmázás zajlik, ez az este az öldöklő leszámolás ideje, amit senki sem úszhat meg sértetlenül. A gyilkos humorú, tragikomikus élveboncolás szertefoszlat minden titkot, minden illúziót, de talán éppen ezzel az újrakezdés esélyét is megadja a négy ember számára.
TOVÁBB
 
Mobil eszközökön próbálgatjuk tovább a Discordot a Gépházban

Folytatva a múlt heti témát, a számítógépes ismerkedés és a beüzemelés után most iOS és Android rendszereken próbáljuk ki a Discord csevegőplatform legfontosabb funkcióit.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Magyar remekművek Kulkával

Kulka János, az ország egyik legszebb hangú férfiszínésze, 2016 áprilisában súlyos agyi katasztrófát szenvedett el. Szépen felépült, azóta szerepeket is vállal, sőt tavalyelőtt újra remek sanzonalbummal jelentkezett. Hangoskönyvet azonban nagy valószínűséggel nem készít többé, pedig a műfaj állócsillagaként tartjuk számon. Állandó kolumnistánk a héten kedvenc Kulka-felvételeit ajánlja.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email