MVGYOSZ hírlevél 13/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Schiff Mónika

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjának vezetője, Schiff Mónika az elmúlt huszonöt évben töretlen elhivatottsággal végzett szakmai munkája elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.
TOVÁBB
 
Nemzetközi konferencia a látássérült tanulók oktatási inklúziójáról

Kilátással a jövő Európájára – Jógyakorlatok és kihívások a látássérült gyermekek és fiatalok oktatási inklúziójában címmel rendez nemzetközi szakmai konferenciát az MVGYOSZ 2022. március 24-én. A konferencia témája a vak és gyengénlátó gyermekek és fiatalok inklúziójának kihívásai és az azt támogató jógyakorlatok megismertetése a hazai köznevelés és felsőoktatás rendszerében.
TOVÁBB
 
A Gépház heti ajánlata: Apple termékbejelentések és Androidos Braille-billentyűzet

Pénteki adásunkban a nemrég bejelentett iPhone SE 2022 készülékkel és egyéb új Apple termékekkel foglalkozunk, emellett pedig bemutatunk egy Androidon futó alkalmazást, amellyel magyar ékezetes karakterek is begépelhetők Braille-írással.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Újjászületős kamasznapló a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Zemlényi Zoltán: Hoppárézimi! – Agytakarítás (1987)
Felolvassa: Tóth Barnabás

A Szinyei gimi nagydumás, élsportoló csókkirályát 1985. március 7-én az Oktogonnál üti el egy Trabant. Egy Trabant! Zoli hat méter repülés után koponyaalapi töréssel, összezúzva, kómában kerül a hordágyra. December 22-én viszont már az írógép előtt ül, s egyetlen mozgásképes ujjával pötyögni kezdi naplóját: a Hoppárézimi a nyolcvanas évek ikonikus bestsellerévé vált.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email