MVGYOSZ hírlevél 12/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Magas rangú állami kitüntetést vett át az MVGYOSZ elnöke

Dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, valamint a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének elnöke, az Országos Fogyatékosügyi Tanács társelnöke részére a látássérült emberek társadalmi integrációja és esélyegyenlőségének megteremtése érdekében három évtizede odaadóan végzett, példaértékű szakmai és érdekvédelmi tevékenysége elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott. Az elismerést 2022. március 11-én Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át a Pesti Vigadóban a szövetség elnökének.
TOVÁBB
 
Megkezdődik a használt BlindShell 1-es telefonok értékesítése

Az MVGYOSZ január 18. és 28. között lehetővé tette a felhasználók részére, hogy a hibátlan BlindShell Classic 1-es készülékeket 2-es típusra cseréljék. Ezzel a lehetőséggel több, mint száz látássérült személy, illetve szervezet élt. A becserélt készülékek átnézett, tisztított állapotban már megvásárolhatóak az MVGYOSZ segédeszközboltjában.   
TOVÁBB
 
Kiegészítő újdonságok a BlindShell 2 készülékhez a webáruházban

Egyre népszerűbb az MVGYOSZ által honosított BlindShell Classic 2-es nyomógombos okostelefon, amelyhez már kiegészítők is elérhetők az MVGYOSZ segédeszközboltjában.
TOVÁBB
 
A pénteki Gépházban utánajárunk, mit tud rólunk a Google

Megannyi mobilos és informatikai újdonság mellett annak járunk utána, hogy szokásaink és fogyasztási preferenciáink alapján milyen profilt állított össze rólunk a Google óriáscég.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Örökzöld meseregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

L. Frank Baum: Óz, a nagy varázsló (1900)
Felolvassa: Mácsai Pál

Az Ózt nemrégiben kislányom olvasta fel fejezetenként a családnak, és a 122 éves meseregény nemcsak őt, de minket, felnőtteket is lenyűgözött. Hogyhogy nem tudunk ráunni erre a molyrágta sztorira, mikor gyakran a legkorszerűbb narratív receptek alapján kikevert gyerekkönyvek bizonyulnak működésképtelennek?
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email