MVGYOSZ hírlevél 11/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

A Hobby Rádió március 15-én sugározza a székházátadásról szóló műsorát

Az elmúlt években a Hobby Rádió rendszeresen beszámolt az MVGYOSZ székházfelújításának aktualitásairól. Február 20-án a stáb meghívást kapott a szövetség Hermina úti székházegyüttesének átadására. A közel félórában elhangzó összeállítás a megnyitóünnepség szerkesztett változata. Tartson velünk 2024. március 15-én 19 órától a Hobby Rádióban!
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért 2024. március – Mi kell az egészséges lélekhez?

Hova fordulhatunk, ha elakadunk egy fontos, a lelkünket érintő kérdésben? Milyen támogatási lehetőségek érhetőek el kifejezetten a látássérült személyek számára? Akkor is fordulhatunk szakemberhez, ha csak beszélgetni szeretnénk valakivel? Az eseményen ezekre a kérdésekre is választ kapunk. 
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Minden, ami fokhagyma…

A fokhagyma köztudottan jótékony hatással van az egészségre, a magyar gasztronómiának pedig jellegzetes és elmaradhatatlan hozzávalója. Az MVGYOSZ segédeszközboltjában számos olyan konyhai eszköz vásárolható meg, amely a látássérült emberek számára megkönnyíti a fokhagyma előkészítését és feldolgozását.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – A kőszívű ember fiai (magyar filmdráma, 140 perc, 1965)

Dátum: 2024. március 17.  21:00 óra
Csatorna: Duna TV
A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt pedig Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére 1848 ügye mellé állnak. Jókai Mór regénye alapján!
TOVÁBB
 
Mesterségesen intelligens képfelismerőt kapott a Jaws, a Gépházban kipróbáljuk!

A Jaws for Windows képernyőolvasó legújabb verziójának egyik legfontosabb újdonsága, hogy képfájlok és egyéb vizuális tartalmak felismeréséhez segítségül képes hívni a mesterséges intelligenciát, amely részletes, magyar nyelvű elemzést készít a képernyőn látható elemekről.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Norvég önéletrajzi kultregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 

Karl Ove Knausgård: Harcom 1 – Halál (2009)
Játékidő: 16 óra 58 perc
Felolvassa: Gulyás Adrienn

A három évnyi frenetikus munka eredményeként született Harcom-sorozat hat vaskos kötete mély alkotói és magánéleti válságból emelte szerzőjüket a világhír hátára. A könyveladási statisztikák alapján minden tizedik norvég ember otthonában akad legalább egy kötet a végtelen önéletrajzi munkából! Kolumnistánk is bemerészkedett a Knausgårdi fikcióba, s kissé összegyűrve tért vissza onnan.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email