A magyar közlekedésben új időszámítás kezdődött 2024. március elsején

Visits: 2

 
Tisztelt Honfitársunk!
 
Mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottunk ki. Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb változását jelenti a magyar közösségi közlekedésben.
 
Az új rendszerrel mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról.
Az eseti utazást az új, kedvezményes Magyarország24 és Vármegye24 napijegyekkel tettük olcsóbbá: ezek a vármegye- és országbérletek legfőbb előnyeit sűrítik egyetlen napba, pontosabban 24 órába, ami alatt korlátlan utazási lehetőséget biztosítanak a helyközi közlekedésben.
 
A Vármegye24 napijegy mindössze 999 Ft-ba,
a Magyarország24 napijegy csupán 4999 Ft-ba kerül,
 
amely a kilométeralapú menetjegyek többségével szemben is vonzó alternatívát kínálhat az utazóknak.
 
Az új tarifarendszerrel kedvezőbb helyzetbe kerülnek 14 év alatti gyerekek, a 14 és 25 év közötti fiatalok, a közalkalmazottak, a nagycsaládosok, a 65 év alatti nyugdíjasok, valamint a fogyatékkal és a tartós betegséggel élők – így a változásoknak Ön személyesen is a nyertese lesz.
 
A városi közlekedésben Ön eddig is díjmentesen, a helyközi közlekedésben azonban 90%-os kedvezménnyel utazhatott. Az új tarifarendszernek köszönhetően ezután a helyközi közlekedésben is ingyenesen, jegyváltás és sorban állás nélkül utazhat, ehhez elég lesz magával vinnie és felmutatnia a korábbi kedvezményre jogosító dokumentumait.
 
A tarifaváltozásokkal kapcsolatos további, gyakorlatias információkat a MÁV-VOLÁN-csoport által indított ujtarifa.hu oldalon találhat.
Kellemes és zökkenőmentes utazást kívánok mind munkába járáshoz, mind pedig szabadidős utazásaihoz!
 
Nyitrai Zsolt                               Lázár János
miniszterelnöki biztos      építési és közlekedési miniszter
 
Üdvözlettel:
LÁTVASE vezetőség

Print Friendly, PDF & Email