Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júniusi frissítése

Views: 0

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek június havi frissítése. Mostantól jobban szabályozható a nemrégiben kapott Windows-os értesítések megjelenítése és stabilabbá  vált a matematikai kifejezések megjelenítőjének működése. Javult továbbá a weboldalak és webes űrlapok kezelése, valamint kényelmesebb lett a Microsoft 365 irodai szoftvercsomag alkalmazásaiban a helyesírásellenőrzés szolgáltatás használata.

A JAWS beállítható, hogy csak akkor jelentsen be egy alkalmazásból érkező értesítést, amennyiben az meghatározott kulcsszót tartalmaz, vagy hangjelzéssel is jelezheti az üzenet érkezését. Az Értesítési előzmények párbeszédpanel megnyitásához nyomja le az INSERT+SZÓKÖZ billentyűkombinációt, majd az N billentyűt. A megnyitás után a fókusz egy olyan listára kerül, amely az elmúlt 24 órában a Windowstól és az alkalmazásoktól kapott értesítéseket tartalmazza, amíg a JAWS vagy a Fusion futott. Használja a NYÍL billentyűket a listában való navigáláshoz és az elemek áttekintéséhez. A kiválasztott értesítésen a HELYI MENÜ billentyű lenyomásával egy környezeti menü nyílik meg, ahol választhat, hogy létrehoz egy szabályt a bemondás vagy a Braille-írással való megjelenítés módjának testreszabásához, vagy egyáltalán nem jeleníti meg az értesítést az előzményekben. Ha csak a legutóbbi értesítést szeretné meghallgatni, a párbeszédpanel megnyitása nélkül, nyomja le az INSERT+SZÓKÖZ, majd a SHIFT+N billentyűkombinációt.

Egyéb változások, újdonságok a JAWS-ban

  • A JAWS mostantól megbízhatóbban működik az iTunes programmal.
  • Ha az Outlookban egy új üzenet írásakor beírja a @ szimbólumot, majd egy felhasználó nevének egy részét, akkor a program felkínálja a javasolt neveket, amelyből a nyíl billentyűk segítségével kiválaszthatja a keresettet.
  • A Microsoft 365 helyesírásellenőrzőjében mostantól az INSERT+C billentyűparanccsal felolvastathatja az aktuális helyesírási hiba szövegkörnyezetét.

A ZoomText képernyőnagyító frissítései

  • Mostantól a CAPS LOCK+V billentyűkombináció megfelelően mozgatja az egérmutatót több monitor között.
  • Fejlődött a fókusz és a kurzor kiemelésének teljesítménye az Excel 365 futtatásakor.
  • Javult a Teams csevegőablakban megjelenő szöveg karaktersimítása.

Az új telepítőkészletek honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu.

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2022. június 22.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Print Friendly, PDF & Email