Az MVGYOSZ partnerhírei 9/2020

Views: 4

Újra kinyit a Vakok Kertje
Sokak érdeklődésére válaszolva, a Városliget ZRT. tájékoztatása alapján, örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2020. május 20-án szerdán megnyit a városligeti Vakok Kertje. A kert a korábban megszokott feltételekkel várja látogatóit.
A koronavírus-járvány okán bevezetett kijárási korlátozások a közhasználatú parkokat és hasonló létesítményeket is érintették, így idén tavasszal a Vakok Kertje sem nyithatott ki. Most viszont, a fővárosra vonatkozó intézkedések enyhítésével végre ez a zárt park is megnyithatja kapuit használói előtt.
A Vakok Kertje 2020. május 20-án szerdán nyit ki a tavaly már megszokott nyári nyitva tartásnak megfelelően. Vagyis hétfői napok kivételével minden nap 12 és 20 óra között gondnoki jelenléttel látogatható a kert mindazok számára, akik látássérültek és ezt igazolni tudják. Természetesen a vak és gyengénlátó vendégek kísérői is beléphetnek a kertbe. Hétfői napokon a kert zárva tart. Nyitva tartási időn kívül a szervezetek és intézmények a korábbiakkal megegyező módon a beléptető kártyák használatával is igénybe vehetik a kertet.
A kert használatához sok örömöt és kellemes időtöltést kívánunk!
 
Látássérülés és koronavírus helyzet kérdőív
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Dr. Gombás Judit és Dr. Csákvári Judit, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar munkatársai, szeretnénk a segítségét kérni!
A COVID-19 járvány, és az azzal összefüggő országos kijárási korlátozás nem csekély változást hozott a hazai lakosság életében. Joggal feltételezhetjük, hogy a jelentősen megváltozott életkörülmények folytán a látássérült személyek új kihívásokkal és nehézségekkel szembesülnek, amelyek megoldására új pszichés és praktikus megküzdési stratégiákkal kell reagálniuk.
Kutatásunk célja felmérni:
- Befolyásolja a járvány a látássérült személyek foglalkoztatottságát?
- Az oktatási intézményekben folyó távolléti oktatás, és a távoli munkavégzés milyen mértékben akadálymentes és hozzáférhető látássérült személyek számára?
- A kijárási korlátozás következtében módosultak a látássérült személyek otthon végezhető szabadidős tevékenységei, szokásai?
Kérjük, hogy ha ön látássérült (vak, aliglátó, gyengénlátó), valamint elmúlt 18 éves, töltse ki a kérdőívet, ezzel segítve az adatgyűjtést!
A kitöltés önkéntes, név nélkül zajlik, és nagyjából 30 percet vesz igénybe.
Az összegyűjtött adatokhoz illetéktelen személy nem fér hozzá, azokat a kutatásban résztvevő szakemberek szigorúan bizalmasan kezelik, és az adatfelvételt követő öt év elteltével megsemmisítik. Esetleges kérdéseivel keresse bizalommal a kutatás vezetőjét az alábbi elérhetőségen: gombas.judit@barczi.elte.hu
A kérdőívet ezen a linken éri el: https://barczielte.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_byeFYy6EUH7STYx
Látássérülés és koronavírus helyzet
Köszönjük, hogy időt szán a kérdőív kitöltésére!
Dr. Gombás Judit, Dr. Csákvári Judit
 

A partnerhíreket nem ellenőriztük, azok valóság tartalmáért
a szerkesztő felelősséget nem vállal!
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email