Szemfüles magazin 2018. szeptember

Views: 31

Lássuk, miről is szól e havi műsorunk.

Augusztus utolsó hétvégéjén volt Szombathelyen a Karnevál. A Civilkorzón ott voltak a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének tagjai is. Karneváli körképünkben hallhatunk riportot a Mira hastánccsoport vezetőjével, találkoztam grafológussal is, a Civilkerekasztal vezetőjével, és ott volt W. Farkas László egyesülete is, akik megváltozott képességű gyerekeket segítenek.

Arcképcsarnokunkban a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei egyesületének tagját, Kovács Lászlót mutatjuk be, aki Szentgotthárdon él. Különös hobbija van, Bogarakat épít, alakít át.

  1. szeptember 14-én a Gagarin úton, a Vas megyei Szakosított Intézményben tartották a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesületének tagjai a lengőteke bajnokságot. Két csapatot hívtak játékba, a Szakosított Intézmény lakóit, valamint a Mozgáskorlátozottak egyesületének tagjait. Az aranyérmet a Vakok egyesülete vitte haza.
  2. szeptember 15-én a győri sorstársaknál jártak a vasi vakok, szintén lengőteke bajnokságra hívták őket. Körképünkben megismerkedhetünk a Győri rehabilitációs intézettel is. Itt egy érdekes kosárdobó verseny is volt. A hálós kosár falra volt felszerelve, a pingpong labdánál alig nagyobb csörgő labdával kellett beletalálni a hálóba.

Szeptember végi-októberi programajánló:

Szeptember 25-én a Vakok és Gyengénlátók vas megyei egyesületének tagjai Zalaegerszegre készülnek egy kulturális versenyre. A téma: A Haza Bölcse élte. Drukkolunk nekik.

Szeptember 23-án Lukácsháza Pösei hegyen a PANANET+ projekt keretében lesz egy találkozó, ahol az egyesület tagjai érzékenyítő programot tartanak olyan tanároknak, környezeti nevelőknek, akik sérült gyermekekkel foglalkoznak.

Szeptember 26-án az MVGYOSZ eszközboltja hozza el a termékeit, és tart vásárlási lehetőséget az érdeklődőknek.

Szeptember 28-án a klubdélután keretében dr. Karsai Ágnes szemorvos beszél a retina leválás problémájáról.

Október 13-án tartja az egyesület a Fehér bot napi ünnepségét.

Október 15-16-17-én lesz az Együtt Élünk hét a volt Oladi Művelődési Központban. Október 17-én 17 órakor pedig ugyan itt Kulcsár László verseskötetének a bemutatója, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

A riportokat készítette Kopcsándiné Zsuzsa, vágta, szerkesztette Kopcsándi Gyula.

Köszönjük, hogy minket hallgattak.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email