Szemfüles magazin 2018. október

Views: 42

Szeptember hónap második fele és október eleje igen aktívan tellett a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei egyesületében.

Szeptember 23-án részt vettek a PANANET programban.

A programban magyar és osztrák szakemberek továbbképzésen vettek részt, melynek célja a látásukban korlátozott emberek, életvitelük  megismerése volt.  A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének tagjai érzékenyítő programjukkal segítették ezt a folyamatot.  Riport összeállításunkban hallhatók a szakemberek és az egyesület tagjainak tapasztalatai, élményei.

Szeptember 25-én Zalaegerszegen járt az egyesület 4 fős csapata egy kulturális vetélkedőn.  Zalaegerszeg híres szülöttének élete, Deák Ferenc volt a vetélkedő témája.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén volt Budapesten az MVGYOSZ szervezésében mesemondó verseny. Nagy Lászlóné Marika képviselte a Vakok Vas megyei Egyesületét.

Az Egyesület kérdez, a szemorvos válaszol rovatunkban dr. Karsai Ágnes szemorvos volt az egyesület vendége. A doktornő beszélt a látóideg betegségekről.

 

Október hónapban  az egyesület több tagja is kitüntetésben részesült. Nagy Lászlóné Marika 2-dik helyezést hozott a mesemondó versenyről. Kovácsné Szemes Gyöngyvér, az egyesület könyvelője kapta az idősek az idősekért díjat.  Vassné Vera Sárváron vett részt tortasütő versenyen fenségesen finom puncstortájával. Kiss Ferencné Marikát pedig az Arany Bot díjra jelölték az egyesület tagjai.  Október 15-én volt a díjátadó gála. Az Arany Bot díj a Lions mozgalom  támogatásával lett meghirdetve. Olyan minden napi hősöket lehetett jelölni, akik munkájukkal, odafigyelésükkel tették szebbé, könnyebbé vak társaik életét. Az idén 100 éves az MVGYOSZ. Ennek alkalmából  Centenáriumi Emlékplakett kapott az Egyesület munkája elismeréseként.

Eszközbemutató is volt az Egyesületben. Az MVGYOSZ eszközboltja hozta el azokat az újdonságokat, amelyek segítik a látásukban korlátozott emberek életét.

 

Közeleg november, és halottak napja. Fekete Ferencné a Megfagyott gyermek című verssel emlékezik szeretteinkre.

 

Program ajánló.

Az Egyesület kézműves klubja folytatja munkáját. Csütörtökönként találkoznak.

Az idén 3 napra sikeredett az Együtt Élünk hét, mely 6-dik alkalommal kerül megrendezésre a volt Oladi Művelődési Központban.  Október 15-17 között lehet meglátogatni a szimulációs termet, ismerkedni az eszközökkel. Október 17-én tartja az egyesület a Fehér bot napi ünnepségét, melyen könyvbemutató is lesz, Kulcsár László: Mindent látó lélek c. verseskötetét ismerhetik meg az egybegyűltek.

Október 20-án Szentgotthárdra mennek a tagok egy közös fürdőzésre.

 

 

Print Friendly, PDF & Email