MVGYOSZ partnerszervezeteinek hírlevele 3/2020

Views: 15

 Egyezség az EBH előtt 
 A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól eljárás megindítását kérte a WIZZ AIR Hungary Légiközlekedési Zrt.-vel szemben, mert úgy vélte, a vállalat megsérti a látásukban akadályozott személyek egyenlő bánásmódhoz való jogait.
 A tárgyalás során egyezséget kötöttünk, melyet a hatóság határozatával jóváhagyott. Az egyezség értelmében a cég nem kéri többé a látássérült utasoktól az orvosi igazolást, amikor bejelentkeznek segítségnyújtásra. Ezt a weboldalon is egyértelművé teszi. Tájékoztatást nyújt arról, hogy a látássérült személyek panaszaikat, észrevételeiket telefonon, és egy email címen is megtehetik, nem kell használniuk a nem akadálymentes webes felületet.
 Megkezdik a weboldal akadálymentesítéssel kapcsolatos felmérését. Minderről, és a személyzet látássérültekkel kapcsolatos képzéséről is határidőre tájékoztatást küldenek az egyesület részére.
 Egyesületünk egyik tagja nyújtotta be panaszát székhelyünkön, így indult el a folyamat, amelynek a végén remélhetőleg elégedettebben vehetik majd igénybe a légitársaság szolgáltatásait a látássérült utasok is.
 Ballai Anna Mária
 egyesületi elnök 
   
 Ajánlat az AKKU Egyesülettől 
 "Ha Valentin-nap, akkor egy kis kuriózum az AKKU Egyesület műsorán.
 Népi pajzán mese audionarrációval:
 • https://www.facebook.com/events/165155124819353/https://www.youtube.com/watch?v=M9R2WIQ6z7Q 
   
 
 Partnerszervezeteink híreit nem ellenőriztük, azok valóságtartalmáért 
 a szerkesztő felelősséget nem vállal! 
   
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette: 
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Fekete Zoltán 

Print Friendly, PDF & Email