MVGYOSZ partnerszervezeteinek hírlevele 23/2020

Views: 32

Online esemény látássérült szülőknek
Kedves Szülők!
Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani egy programlehetőséget, a Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások szervezésében. Megalakulásunkat a pécsi Erősödő Civil Közösségek pályázati programnak köszönhetjük, ők tették lehetővé, hogy három lelkes pszichológusból egy elhivatott csapat jöjjön létre, akiknek szívügye az érzékszervi fogyatékossággal élő emberek, családok számára kreatív, fejlesztő foglalkozások megvalósítása. Olyan családoknak szervezünk játékos foglalkozásokat, ahol egy vagy több családtag hallássérült vagy látássérült.
A járványhelyzethez alkalmazkodva arra gondoltunk, hogy ezúttal az online térben szeretnénk egy fórumot teremteni arra, hogy az érintett családok, szülők megoszthassák tapasztalataikat egymással és velünk, hogyan élik meg a járványhelyzet okozta változásokat, milyen kreatív alkalmazkodási megoldásokat kellett létrehozniuk, milyen kihívásokkal kell szembenézniük a mindennapokban. November 7-én, szombaton 10 órától egy online konferenciabeszélgetés keretein belül ezúttal a látássérült szülőket és családjukat szeretnénk megszólítani, hogy osszák meg tapasztalataikat, tegyék fel kérdéseiket. Célunk, hogy egy olyan párbeszéd jöjjön létre, ami lehetővé teszi, hogy a jövőben a felmerült témák mentén egy podcast sorozatot indíthassunk a családok számára, ahol hasznos tanácsokat, ötleteket osztunk meg, pszichológiai témájú beszélgetéseket folytatunk. Amennyiben van olyan téma, érdeklődési terület, amiről szívesen hallana vagy osztaná meg véleményét, örömmel várjuk az alábbi e-mail címre:
csillahanko92@gmail.com
Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket:
Timi, Anna, Csilla
 
AKKU közönségszervezés változás
Kedves Barátaink!
Márciusban írtam nektek egy levelet, melyben arról tájékoztattalak Titeket, hogy az AKKU-s közönségszervezést ideiglenesen átadom Pethes Ági kolléganőmnek, mivel én egy új képzésen veszek részt és az minden időmet kitölti. Örömmel tájékoztatlak Titeket, hogy a képzésnek vége, a bizonyítványt megszereztem és visszaállok az AKKU csapatát erősíteni. Visszaveszem Ágitól a közönségszervezést is, hiszen neki a filmekkel éppen elég feladata van.
Remélem, hogy levelem mindenkit jó egészségben talál és hamarosan személyesen is üdvözölhetjük egymást. Én már nagyon várom!
Ági már kiküldte a novemberi meghívókat (alább olvashatók). Aki szeretne jönni csapjon le az előadásokra, mert kérdés, hogy a színházak meddig üzemelnek még.
Szeretettel várom jelentkezéseiteket!
Emőke
+36(70)383-7766
 
Novemberi, akadálymentes színházi események az AKKU gondozásában
Kedves Nézőink!
Az AKKU Egyesület novemberben is több fantasztikus darabot tesz akadályok nélkül elérhetővé a színház iránt érdeklődők számára! A fővárosi és vidéki rendezvények dátum szerinti bontása, részletes leírása, jegyárai és egyéb, további információi az alábbiakban olvashatók. A repertoáron felnőtt és gyermek, fővárosi és vidéki előadás vegyesen szerepel.
Nézőink és a társulatok biztonsága érdekében jelenleg nem tartunk színpadbejárást. Kérjük, csak egészségesen látogassanak el eseményeinkre, betartva a hatályos előírásokat. A narrációs eszközöket munkatársaink minden előadás előtt és után is fertőtlenítik, valamint fokozottan ügyelnek az érkezők biztonságos szórakozására.
Érdeklődés esetén kérjük, írjon az akadalymenteskultura@gmail.com email címre, vagy hívja a +36(70)383-7766-os telefonszámot.
AKKU Egyesület
 
November 11., 19 óra - Az utolsó tűzijáték, Bethlen Téri Színház
Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta – valaha szintén közismert –édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családi múltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte.
Létezik olyan jó szülő, aki nem okoz szorongást gyermekének, vagy szülőnek lenni eleve bukásra ítéltetett hivatás? Megtalálható egy tartható egyensúly a túlzott elengedés és fojtó szeretet között? Van joga gyermeket szülni olyan művésznek, akinél a család második helyen áll a hivatás mögött? És abból a gyerekből, aki alig látja szüleit, vajon milyen felnőtt lesz, ő tud-e majd odaadó anyja lenni saját fiának, vagy a kapott mintákat örökíti? Gyűlölheti, lenézheti-e a gyermek szüleit, egy anya elmulaszthat-e törődni gyermekével? Létezhet-e számukra megbocsátás felvállalt és elhallgatott bűneikért?
Az alkotók egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszonyon keresztül keresik a válaszokat, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában. 
Szereplők: Udvaros Dorottya, Földes Eszter
Rendező: Csábi Anna
Előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül. 16 éven felülieknek ajánlott.
Jegyár: fejenként 500 Ft egy fő látássérült, valamint egy fő kísérő számára

November 23., 19 óra - Azért a kis bolondságért…, Bethlen Téri Színház
Azért a kis bolondságért… a történetet, ahogyan Fabók Mancsi ajánlja: „Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.”
A történetet előadják: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád
Rendező: Fabók Mariann
Az előadás hossza 50 perc, szünet nélkül. 16 éven felülieknek ajánlott.
Jegyár: fejenként 500 Ft egy fő látássérült, valamint egy fő kísérő számára
 
November 24., 19 óra  - Balfácánt vacsorára!, Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
Minden idők egyik legsikeresebb vígjátéka érkezik ebben az évadban a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadára. Adott egy középosztálybeli házaspár, akiknek – láss csodát – van egy kis problémája. Pierre, a férj, ezen kívül beszerez egy jól fejlett hexensuszt, és egy szellemileg kissé visszamaradott, testiekben annál fejlettebb szeretőt… Adott egy szigorú és határozott adóellenőr, kollektív rémálmaink visszatérő szereplője, és neki is megvannak a maga kis titkai… Amiket a legkevésbé sem szeretne semmilyen ellenőr kezében viszontlátni. És adott egy vacsora, ahová elhívnak egy kívülállót, afféle udvari bolondot, mulatságos lúzert, akinek elszólásain jót lehet majd röhögni… Vagy mégsem? Tényleg megfeledkeznek róla, hogy minden játékban a Bolond mondja ki az igazságot? És mi történik, ha egy szeretetreméltóan mániákus kisember kerül be az élethazugságok között élő „sikeresek” és „nagyok” közé? A végén már valóban nem tudjuk, ki is az igazi „balfácán”, sírjunk-e vagy nevessünk… Bár a virtuóz módon megszerkesztett, fergeteges komédiának lehetetlen ellenállni - szóval a nevetés-áradat itt alighanem elkerülhetetlen…
Szereplők: Horváth László Attila, Rák Zoltán, Nagyidai Gergő, Illyés Ákos, Kuthy Patrícia, Kónya Merlin Renáta, T-Laforest Csaba
Rendező: Göttinger Pál
Előadás hossza: 2 óra 10 perc, egy szünettel
Jegyár: fejenként 2000 Ft egy fő látássérült, valamint egy fő kísérő számára
 
November 29., 11 óra  - 100+1 Holdaspagony, Stúdió K Színház
Gedeon bácsi a lomtalanításra szánt ócskaságok között játékállatokra bukkan. Különösen Zizimackónak örül, aki régi meséjére, a Micimackóra emlékezteti. És hát a többi kidobott játékállat is ismerős: Czacza, a falatka mangalica, aki mindig az események középpontjába kerülne, a barátai árnyékát mégis rémisztő elefánt árnyékának véli, Gyuszi, a nyuszibazár boltosa, aki furfangos csellel akarna megszabadulni Carla mamától és a zsebében lakó Nyüzsitől. Ők ugyanis valamilyen ausztrál papírdobozból pottyannak a Száz meg egy holdaspagony lakói közé. Nem elég, hogy Fülöpke még a farkát is elhagyja, ez aztán a bölcselkedő szamár számára újabb kesergésre ad alkalmat. Nagy baj nem esik, mert a kapucsengő húzójául szolgáló csacsifarkat végül a tudós Baglyas doktornál fedezik fel. A fordulatos kalandok során nyomozás indul bizonyos titokzatos lábnyomok ügyében, aztán meg számos rejtélyre fény derül, de sok titok bizony titok marad.
Szereplők: Hommonai Katalin, Pallagi Melinda, Sípos György, Lovas Dániel, Nyakó Júlia, Spilák Lajos
Rendező: Fodor Tamás
Előadás hossza: 2 óra, egy szünettel
Jegyár: fejenként 1700 Ft egy fő látássérült, valamint egy fő kísérő számára
 


Partnerszervezeteink híreit nem ellenőriztük, azok valóság tartalmáért
a szerkesztő felelősséget nem vállal!
 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email