MVGYOSZ hírlevél 9/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

13+1 indok arra, hogy miért az MVGYOSZ-nek adja az 1%-át!

A magyar adózóknak lassan 27 éve van lehetőségük arra, hogy szabadon rendelkezzenek a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékának felhasználásáról. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége is jogosult az 1 százalékok gyűjtésére és felhasználására. Cikkünkben 13 plusz egy indokkal szolgálunk arra, hogy miért az MVGYOSZ-nek ajánlja fel az adója 1 %-át.
TOVÁBB
 
Ezt add össze! – Együtt a jövőnkért 2023. március

Már több alkalommal foglalkoztunk a matematikával az Együtt a jövőnkért online programsorozaton. Most ennek a tudománynak egy újabb oldalával ismerkedünk meg.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképzőjével készített interjút a BAON

A vakvezetőkutya nem házi kedvenc, hanem egy segítő társ címmel jelent meg Végel Gabriellával, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjának hivatalos kecskeméti kutyakiképzőjével interjú a BAON hírportálon.
TOVÁBB
 
Pénteki Gépház: Készítsünk hangos beszédből szöveges leiratot gépelés nélkül!

Az iskolai, munkahelyi előadásokon, konferenciákon, egyéb eseményeken készült hanganyagok legépelésére gyakorta lehet szükség, ami igen hosszadalmas és fárasztó. Egy vadonatúj fejlesztésnek köszönhetően azonban már erre is kínálkozik automatizált megoldás, a Gépházban ki is próbáljuk.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Népszerű magyar novelláskötet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Vámos Miklós: Bár (1998)
Időtartam: 10 óra 30 perc
Felolvassa: Vass István

A kilencvenes évek Vámos Miklós sikereinek legfényesebb időszaka volt. Ekkor születtek legnagyobb regényei, a „New York-Budapest metró”, az „Anya csak egy van” és a 14 nyelvre lefordított „Apák könyve”, nyolcvan adást megért beszélgetős műsora, a „Lehetetlen” a nézettségi listák élén. A „Bár” a ’94 és ’98 közt született kisprózákat adja közre.   
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:
Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email