MVGYOSZ hírlevél 8/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 15

 Az MVGYOSZ hírei 
 Ülésezett az MVGYOSZ elnöksége 
 A vezetőség kitűzte az idei küldöttgyűlés időpontját, valamint döntött az SZJA 1% és a költségvetési támogatás továbbadásának mértékéről és feltételeiről. 
 TOVÁBB 
   
 Elnöki beszámoló a 2019. december 13. és 2020. január 28. között végzett munkáról 
 Főbb témák: Távszem projekt zárórendezvénye; Elektronikus ügyintézésre szolgáló felületek egyenlő hozzáférhetősége; Székházfelújítás támogatása; A KSH tervei a népszámlálás végrehajtásával kapcsolatban; Együttműködési megállapodás az Infoalappal. 
 TOVÁBB 
   
 A szakmai vezető beszámolója a 2019. december 12. és 2020. január 28. között végzett munkáról 
 A 2019-es év vége és a 2020-as év eleje főként az MVGYOSZ székhely munkaállomásainak és szolgáltatásainak az ideiglenes telephelyre történő költöztetésével telt.
 Ez idő alatt az MVGYOSZ szolgáltatásai – kivéve a Távszem szolgáltatást – szüneteltek. 
 TOVÁBB 
   
 A zene szárnyain – Ingyenes gospel koncert a Mátyás-templomban 
 A gospel műfaj rajongói februárban két este is térítésmentesen vehetnek részt egy feledhetetlen zenei csemegét ígérő koncerten, melyen Joan Faulkner és barátai lépnek fel a Csík Gusztáv Trióval a Budai Várnegyed leghíresebb templomában 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ szolgáltatásai 
 Folytatódik az angol nyelvtanfolyam 
 A nagy érdeklődésre tekintettel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) költözését követően is meghirdetjük angol nyelvtanfolyamunkat látássérült érdeklődők részére kezdő és haladó szinteken. 
 TOVÁBB 
   
 Ismerjük meg a mentorok munkáját! 
 Beszélgetés Berkó Norbert Távszem mentorral
 „Segítőkésznek tartom magam, örülök, ha átadhatom a tudásom, ezzel segítve másoknak abban, hogy könnyebben információhoz juthassanak ők is. Úgy gondolom, hogy az Okosklub vezetése jó alapot adott ahhoz, hogy sikeresen oldjam meg a nyertes pályázók részéről felmerülő problémákat. Érdekelt a Távszem projektben való részvétel, és az, hogy segíthetek másoknak, mindig is fontos volt számomra.
 A mentor feladata a segítségnyújtás minden iPhone-nal és Távszemmel kapcsolatos probléma megoldásában. A kapcsolattartás, a telefonok ellenőrzése, hogy rendeltetésszerűen vannak-e használva. Kapcsolattartás a Távszem vezetésével és az egyesület vezetésével is.” 
 TOVÁBB 
   
 Bővült az online hangoskönyvtár állománya 
 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor hangoskönyvtára újabb hangoskönyvekkel bővült. Az ajkai Fekete István vetélkedő felkészülési műve is elérhetővé vált, de klasszikus és kortárs szerzők meséi is felolvasásra kerültek.
 Újabb, Bodor Tibor által felolvasott művek szintén elérhetőek az alkalmazásban. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Életrajz, filmtörténet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Péter Zsolt: Ne kérdezd, ki voltam
 Egy díva emlékére
 Kerek évfordulóra emlékezünk. 30 éve elhunyt Karády Katalin filmszínésznő.
 (1912. december 7.- 1990. február 8.) 
 TOVÁBB 
   
 
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán 

Print Friendly, PDF & Email