MVGYOSZ hírlevél 50/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Munkavállalás a fogyatékosság, megváltozott munkaképesség alapján járó ellátások mellett

Az utóbbi időben több olyan jogszabályváltozás is napvilágot látott, amely érintette az ellátásban részesülők munkavállalását. Mivel e tárgyban a mai napig számos kérdést kapunk az érintettektől, két részben megjelenő, részletes összefoglalóval igyekszünk megkönnyíteni a területen történő eligazodást.
TOVÁBB
 
Néhány napig még lehet jelentkezni az Együtt a jövőnkért novemberi alkalmára  

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége A jövő kilátásai program keretében megszervezi idei utolsó Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetését, melynek témája a látássérült fiatalok iskolai közösségi szolgálata, önkéntes és diákmunka lehetőségei Magyarországon.
TOVÁBB
 
Keresse az MVGYOSZ Segédeszközboltját a LESEK-en!

Minden évben elérhetővé válnak új segédeszközök, technológiai újítások és szolgáltatások, amelyek nagyban megkönnyítik a látássérült emberek mindennapi életét. A LESEK-nek, azaz a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciájának az a célja, hogy összegyűjtse és minél szélesebb körben bemutassa az érdeklődők számára ezeket az újdonságokat. Az idei eseményre 2021. november 20-án, szombaton kerül sor 10 órától 16-óráig a Lipták Villában (1146 Budapest, Hermina út 3.). A kiállítók között az MVGYOSZ Segédeszközboltja is ott lesz termékeivel, szeretettel várjuk az érdeklődőket. Bővebb információk az esemény honlapján.
TOVÁBB
 
Heti Gépház: LESEK, friss Androidos telefon és Windows 11 fejlemények

E heti adásunkban képbe hozzuk érdeklődő hallgatóinkat a Windows 11 SE operációs rendszerrel, a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján (LESEK-en) várható programokkal, illetve a friss Androidos trendekkel kapcsolatban.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Kortárs brit meseregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

J. K. Rowling 2003 és 2007 között írta az Ickabog című meseregényt saját gyerekeinek. Az elfeledett kéziratot tavaly találta meg a padlásukon, s úgy döntött, a művet ingyenesen, fejezetenként közli pár napos időközökben weboldalán. A nyomtatott kiadás bevételeit egy az egyben Covid-károsult családok támogatására létrejött alapítványoknak ajánlotta fel. Így is lehet segíteni, kérem szépen.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email