MVGYOSZ hírlevél 41/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Sok kicsi sokra ment! – Kimagasló eredmény az 1%-ok gyűjtésében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a 2020. évi személyi jövedelemadó bevallások kapcsán tett 1 százalékos felajánlásokról szóló listát. Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ebben az évben kimagasló eredményt ért el, az adózók 18 795 907 forintnyi 1%-kal támogatták a szövetséget.
TOVÁBB
 
Karbantartás miatt egy napig szünetel a Távszem szolgáltatás

Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy 2021. szeptember 23-án 00:00 óra és 23:59 óra között a Távszem szolgáltatás technikai okok miatt szünetel.
TOVÁBB
 
Újra a Gépházban a BlindShell nyomógombos beszélő mobiltelefon!

A Hobby Rádió e heti Gépház című adásában bemutatjuk a látássérült emberek számára fejlesztett készülék címkéző funkcióját, valamint a készüléken elérhető játékokat és egyéb szolgáltatásokat.
TOVÁBB
 
Könyvről hangra kvíz 2. feladvány

Az elmúlt héten indítottuk a Könyvről hangra kvízjátékot, melynek első feladványaként azt kérdeztük, hogy népszerű felolvasónk, Bodor Tibor színművész kinek, mely művét olvassa fel az elhangzó bejátszásban. A helyes megfejtés, melyet sokan el is találtak: Gárdonyi Géza - Egri csillagok című regénye volt. E heti feladványunkban most nem a szerző, hanem a felolvasó nevének beküldését várjuk játékosainktól. A feladványt a múlt hetihez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatják meg. Kérjük, hogy a hangoskönyv felolvasójának nevét az info@mvgyosz.hu e-mail címre küldjék meg csütörtök éjfélig.
TOVÁBB
 
„Valamit csináljunk, valamit alkossunk már!”

Tóth Imre önkéntes technikusunk személyiségéről pár mondatos szakmai jellegű levélváltásaink eddig nemigen adtak ki nekem kerek egészet. A Mester utcai „kultúrkésdobáló” alagsorában végre élőben is körbeszimatolhattuk egymást, és egyhamar világos lett számomra, hogy málnasöre mögött fogyhatatlan energiával és nyelvi leleménnyel sztorizgató kollégámban egy valódi reneszánsz polihisztort tisztelhetek.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánlók
Véresen őszinte riportkönyv a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

„Az öröklődés titkai” után Czeizel Endre második televíziós előadássorozatát, a „Születésünk titkait” 1976-ban szintén nívódíjjal jutalmazták. Az átadóünnepségen odajött hozzá Latinovits Zoltán, s rövid eszmecsere után ezzel a sötét jóslattal búcsúzott az ország kedvenc orvos-genetikusától: „- Két bajod van: szép vagy és okos. A magyarok ezt nem tűrik. Meg fognak téged ölni”. A prófécia igaznak bizonyult. M. Kiss Csaba riportkönyve egy magyar géniusz heroikus harcairól és megrendítő bukásáról szól.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email