MVGYOSZ hírlevél 4/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 21

 Az MVGYOSZ hírei 
 Több mint tízezer teszthívás – eredményes volt a Távszem próbaüzeme 
 A nyilvános tesztidőszak hat hónapja alatt a pályázatban vállalt minimum 3600 hívásnak csaknem a háromszorosát produkálták a felhasználók.
 Lássuk kicsit részletesebben is, milyen eredménnyel zárult a próbaüzem. 
 TOVÁBB 
   
 Folyamatban az MVGYOSZ szolgáltató központ költöztetése 
 Megfeszített tempóban zajlik az MVGYOSZ szolgáltató központ kialakítása a Thököly úti telephelyen annak érdekében, hogy a tervezett időpontban, február elején újra megnyíljon és fogadhassa az ügyfeleket. 
 TOVÁBB 
   
 Hamarosan kapható lesz a klasszikus billentyűzetű, magyarul beszélő mobiltelefon 
 Szándékaink szerint a Thököly út 105. szám alatt, február elején megnyíló MVGYOSZ segédeszközboltban már megvásárolható lesz a Blind Shell Classic márkájú mobiltelefon magyarul beszélő változata. 
 TOVÁBB 
   
 Mi történt a kutyaiskolában? 
 Gratulálunk Szilágyi Melinda munkatársunknak, aki kitűnő minősítéssel megszerezte az OKJ-s vakvezetőkutya-kiképző képesítést.
 A tanfolyam elvégzése a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége 
 A jövő évi népszámlálás ügyében a KSH szakmai egyeztetésre hívta az MVGYOSZ-t 
 A soron következő, immár 16. népszámlálást 2021. május-június hónapokban tartják hazánkban. Az adatgyűjtésre ezúttal már papír alapú kérdőívek nélkül, kizárólag elektronikus formában kerül sor. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ szolgáltatásai 
 Idén is várja vendégeit az MVGYOSZ balatonboglári üdülője 
 Az MVGYOSZ évtizedek óta biztosít üdülési lehetőséget látássérült tagjainak és kísérőiknek, családtagjaiknak. A szövetség 1969-től használja a Balatonboglár, Kodály Zoltán u. 43. szám alatti üdülőt, ami 2013 óta az MVGYOSZ tulajdonában van. Az üdülő közvetlenül a vízparton található, saját stranddal rendelkezik, biztosítva ezzel a zavartalan pihenést és kikapcsolódást vak és gyengénlátó vendégeinek. Nem véletlen, hogy vannak köztük, akik évek vagy évtizedek óta visszatérnek. 
 TOVÁBB 
 
 Okosmorzsák 
 Megszűnt a Windows 7 támogatása
 A közkedvelt Windows 7 operációs rendszer támogatását 2020. január 14-én a Microsoft befejezte. A rendszer ugyan továbbra is használható marad, de internetezésnél – főleg internetbank használatakor – egyre több kockázattal kell számolni. 
 TOVÁBB 
   
 Az együttműködés, amiből hangoskönyvek születnek – Interjú Nagyné Berke Mónikával 
 Két éve jött létre a Bodor Tibor Kulturális Egyesület, melynek önkéntes felolvasói mostanáig több mint 500 művel gazdagították az MVGYOSZ hangoskönyvtárát. Mindez azonban nem valósulhatott volna meg a két szervezet együttműködése,
 a szövetségen belüli koordináció nélkül. A hangoskönyvek készítését lehetővé tevő szervező munkát a kezdetektől Nagyné Berke Mónika végzi, aki idén januártól az MVGYOSZ szolgáltatásvezetői feladatait látja el. Vele beszélgettünk a kezdetekről,
 a hangoskönyvek születésének bonyolult folyamatáról és az eddigi eredményekről. 
 TOVÁBB 
   
 Újabb könyvek az online hangoskönyvtárban 
 Az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásba legújabban feltöltött hangoskönyvek listáját az alábbi linkre kattintva érheti el: 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Ifjúsági, ismeretterjesztő meseregény a Bodor Tibor  Hangoskönyvtár online alkalmazásból 
 Bosnyák Viktória: A nagy szinonima-hadjárat 
 Puritánia elnöke hadat üzen Extravagancia királynőjének. A tiszta beszéd jegyében kis híján kitör a háború, de szerencsére felbukkan Fodor Menta, és békésebb megoldást javasol: egy nyelvi vetélkedőt. 
 TOVÁBB 

  
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán 

Print Friendly, PDF & Email