MVGYOSZ hírlevél 33/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Népszámlálás: a fogyatékossággal élőket támogató szakmai szervezetekkel egyeztetett a KSH

Az októberi népszámlálás fontos részét képezik a lakosság egészségi állapotára és a fogyatékossággal élő emberek helyzetére vonatkozó kérdések − emelte ki Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási projektvezetője a fogyatékossággal élő személyeket támogató 10 hazai civil szervezettel és a kormányzati partnerekkel közösen folytatott szakmai egyeztetést lezáró fórumon.
TOVÁBB
 
Megszűnt a sopronkőhidai fehérbotok gyártása

Az MVGYOSZ tájékoztatja a szövetség tagegyesületeit és a tagságot, hogy a sopronkőhidai fehérbotok gyártása megszűnt, ezért kérjük, hogy senki ne írasson fel a továbbiakban vényre se merev, se összecsukható sopronkőhidai fehérbotot.
TOVÁBB
 
Módosultak a postai küldemények kézbesítésének szabályai

Az MVGYOSZ kezdeményezése nyomán változott a postai szolgáltatásokról szóló kormányrendelet, az írni nem tudó vagy egyéb ok miatt írásában gátolt címzettek már tanúk közreműködése nélkül is átvehetik küldeményeiket.
TOVÁBB
 
Távszem-kvízjáték 4. feladvány

A hathetes Távszem-kvízjáték harmadik kérdése így hangzott: Mikor volt (év, hónap, nap) az a hivatalos rendezvény a szövetségben, amely keretében a Távszem szolgáltatás indulását bejelentettük? A helyes válasz a 2019. július 16-i dátum volt, ezen a napon sajtótájékoztatón jelentette be az MVGYOSZ a Távszem szolgáltatás nyilvános tesztidőszakának elindulását. Sokan a 2018. január 4-ét küldték be, sajnos ezt nem tudtuk elfogadni, mert ezen a napon még nem jelentettük be a Távszem szolgáltatás indulását, ezen a dátumon a Távszem projekt nyitóeseménye volt az MVGYOSZ székházában. A feladványra 8 helyes megfejtés érkezett, így a harmadik forduló után még 8 résztvevő esélyes arra, hogy közöttük sorsoljuk ki az iPhone SE 2022 készüléket, valamint az Apple AirPods2 vezeték nélküli fülhallgatót. A negyedik heti fejtörő keretében azt kérjük a játékosoktól, hogy soroljanak fel négy keresztnevet a jelenleg is Távszem-operátorként dolgozó munkatársak közül. A kérdésre adott választ 2022. augusztus 11. (csütörtök) éjfélig kell beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Emlékeztető: A Gépház ma élőben jelentkezik!

Mint ahogy arról már a múlt héten írtunk, augusztus 5-én, a hónap első péntekén élő adással jelentkezik a Gépház. Remek zenék, kitűnő nyári hangulat és jó beszélgetések várják a hallgatókat a rendhagyó adásban. A gephazcsapat@gmail.com e-mail címre érkező kérdéseket, véleményeket és egyéb mondanivalókat beolvassák az adásba, csakúgy, ahogy azt korábbi élő adásaiknál tették, legutóbb tavaly karácsonykor. Mindenkit szeretettel vár 20.00 órától az online hallgatható Hobby Rádió, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
A világsikerű olasz saga folytatása a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Elena Ferrante: Nápolyi regények 2. – Az új név története (2012)
Időtartam: 21 óra 15 perc
Felolvassa: R. Juhász Judit

A regény elején Lila és újdonsült férje, a dúsgazdag Stefano úgy feszítenek a férfi kabriójában, mint koruk idoljai, a szuperelegáns John és Jackie Kennedy. Ki is gúvad láttukra irigységükben a nápolyi szegénynegyed lakóinak a szeme! A szerző ezt nyilatkozta a tetralógia második kötetének megjelenése kapcsán: „- Bármilyen elcsépelt, ócska vagy köznapi legyen is, semmilyen írói eszköztől nem riadok vissza, ha a könyveimmel örömet szerezhetek olvasóimnak” Bárcsak egy sokkal gyengébb író vallott volna így… Ferranténál soha nem találni egyetlen banális vagy hatásvadász mondatot sem.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email