MVGYOSZ hírlevél 32/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Távszem-kvízjáték 3. feladvány

Az MVGYOSZ a hónap közepén hirdette meg a hathetes Távszem-kvízjátékot, abból az alkalomból, hogy három éve indult el a hiánypótló szolgáltatás tesztidőszaka. A fejtörősorozat második kérdése így hangzott: Ki volt az MVGYOSZ konzorciumi partnere a Távszem projektben? A helyes válasz a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) megnevezése volt. A feladványra 15 helyes megfejtés érkezett, így a második forduló után még ennyien esélyesek arra, hogy közöttük sorsoljuk ki az iPhone SE 2022 készüléket, valamint az Apple AirPods2 vezeték nélküli fülhallgatót. A harmadik heti feladvány így hangzik: Mikor volt (év, hónap, nap) az a hivatalos rendezvény a szövetségben, amely keretében a Távszem szolgáltatás indulását bejelentettük? A kérdésre adott választ 2022. augusztus 4. (csütörtök) éjfélig kell beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
 
Nyári szünetre készül a Gépház

Július utolsó, valamint augusztus első péntek estéjén is vár mindenkit a Gépház, mielőtt három hétre pihenni tér. Mutatjuk, mi várható az utolsó két adásban!
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Retró sci-fi a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Lőrinc L. László: A Nagy Kupola szégyene (1982)
Időtartam: 11 óra 5 perc
Felolvassa: Giba Zoltán

Kolumnistánk ezen a héten egy gyermekkori kedvencét olvasta újra. Vajon kiállta a negyven éve megjelent könyv az idő próbáját? Csak amennyire az „Alfa holdbázis” vagy a „Pirx kalandjai". A szerző ötletessége, mesélőkedve és a történetek minden esetben meglepő lezárása révén „A Nagy Kupola szégyene” most is élmény volt.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email