MVGYOSZ hírlevél 30/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Közlemény a Vakok Kertje nyitvatartásáról

A Városliget Zrt. arról tájékoztatta az MVGYOSZ-t, hogy a Vakok Kertjében átmeneti humánerőforrás-problémák adódtak, így a kert csak az alábbiak szerint látogatható.
TOVÁBB
 
Elnökségi üléssel zárta az MVGYOSZ a júniust

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2022. június 28-án online elnökségi ülést tartott. Az érdekképviseleti szervezet vezetői beszámolóinak elfogadásán túl többet között szó esett a székházfelújításáról, a szakmai vezetésben történő átmeneti változásról, valamint az idei Braille-emlékérmekre érkezett felterjesztésekről.
TOVÁBB
 
Egyszerűbb lesz meghatalmazást adni az OTP Banknál

Nem kell közokiratba foglalni 2022. augusztus 1-jétől az olvasni nem képes ügyfelek meghatalmazásait az OTP Banknál.
TOVÁBB
 
Akár iPhone telefont is nyerhet a Távszem-kvízjátékon

Szinte napra pontosan három esztendő telt el azóta, hogy az MVGYOSZ nagy sajtóérdeklődés mellett megkezdte a Távszem nyilvános tesztidőszakát. A most elindított hathetes kvíz nyertesei között egy iPhone készüléket sorsol ki az MVGYOSZ.
TOVÁBB
 
Mi az a Google Chat, és mire jó? A Gépházból kiderül!

A Google cég az évek során számtalan platformot hozott létre felhasználói részére, hogy egymással kommunikálhassanak. Ezek közül majdnem annyi meg is szűnt már, mint amennyi létrejött, pénteki adásunkban azonban a legújabb alkotással, a Google Chattel foglalkozunk.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Zoltán Gábor: Orgia (2016)

Időtartam: 12 óra 30 perc

Heti könyvajánlónkat Vass István önkéntes felolvasó jegyzi, aki Zoltán Gábor 2016-ban írt Orgia című művét e szavakkal vezeti fel. „Életem eddigi legnehezebb felolvasási feladatán vagyok túl. Többen figyelmeztettek, hogy képzeletemet meghaladó borzalmakkal fogok találkozni Zoltán Gábor Orgia című opuszában. Én mégis elvállaltam ennek a szépirodalmi köntösbe öltöztetett történelmi regénynek a hangoskönyvesítését. Hogy miért? Egyrészt a félelemnél erősebben munkálkodott bennem a kíváncsiság, hogy megismerjem a XII. kerületi nyilasok hordáinak rémtetteit. Másrészt leginkább az motivált, hogy 1966 óta magam is ebben a kerületben élek.”
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email