MVGYOSZ hírlevél 30/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

Olaszországi delegációval tárgyalt az MVGYOSZ vezetősége 
 A Nyugati pályaudvaron zajló felújítási és karbantartási munkálatok keretében megkezdődött az utascsarnok és a peronok látássérült utasok számára történő akadálymentesítése. A munkálatok megkezdésére az olasz, taktilis burkolatokat gyártó cég képviselői is Magyarországra látogattak és az MVGYOSZ vezetőivel is megbeszélést folytattak. 
 TOVÁBB 
   
 Még néhány napig lehet jelentkezni a Reál(is) jövő projektzárójára 
 2021. június 28-án, hétfőn 12:00 óráig várja a jelentkezéseket az MVGYOSZ a Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje záróeseményére. A Vakok Kertjében június 30-án megrendezésre kerülő projektzárón - a program eredményeinek ismertetésén túl - meglepetésekkel is várjuk az érdeklődőket. 
 TOVÁBB 
   
 Fogyatékosságügyi stratégia – A sikeres végrehajtás kulcsa 
 Sorozatunk záró részében áttekintjük, hogy a cikksorozatban ismertetett célok sikeres végrehajtását milyen eszközök biztosítják, valamint választ keresünk arra is, hogy mérhetők-e az intézkedések eredményei, teljesítik-e a hozzájuk fűzött elvárásokat. 
 TOVÁBB 
   
 Okosmorzsa: Egy scam (átverés) naptár kamu eseményének és értesítéseinek kezelése 
 Bizonyára sokan belefutottak abba a jelenségbe, hogy iPhone készülékükön megszaporodtak az Értesítési központban a különböző postai küldeményekről szóló és a vírusirtóról tájékoztató értesítések. A júniusi Okosmorzsában megfelelő kezelésüket mutatjuk be. 
 TOVÁBB 
   
 A pénteki Gépházban bemutatjuk az RSS használatát! 
 Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsorának soron következő adásában megmutatjuk, miként lehet az RSS technológia segítségével hatékonyan, gyorsan és akadálymentesen olvasni híreket, blogokat és egyéb tartalmakat. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 11. 
 Játékunk tizedik feladványában azt kérdeztük, hogy az elhangzó felvételen kik az előadók. A helyes válasz Erhartné dr. Molnár Katalin és Kocsárdi Sándor neve volt. A játék tizenegyedik, s egyben befejező kérdésében, arra várunk választ, hogy a felvételen ki szavalja Gábor József versét. A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a játéksorozaton! A nyertesek nevét a jövő heti hírlevelünkben tesszük közzé. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánló 
 Újhumanista római memoár a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 Heti könyvajánlónkban olvasóink nemcsak Lénárd Sándor Római történetek című művét ismerhetik meg, hanem betekintést nyernek a szerző kalandos életútjába és a megidézett korszak történelmi eseményeibe is. 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 

  
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email