MVGYOSZ hírlevél 25. szám 2019.05.31. Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 8

 Érdekképviseletünk 
 Meghívást kapott az MVGYOSZ a Főkefe 70 éves születésnapjára 
 A Főkefe rengeteg átalakuláson ment keresztül az évtizedek során.
 A cég vezetői ma is fontosnak tartják és elkötelezettek abban, hogy más megváltozott munkaképességű munkavállalók mellett látássérült embereket is foglalkoztassanak. Az ünnepségen dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke beszédében kiemelte, mekkora jelentősége volt egykor a Főkefe megalapításának, és hogy a vak emberek foglalkoztatása máig egy nyitott kérdés, melyre közös feladatunk válaszokat találni. 
 TOVÁBB A TELJES HÍRRE 
   
 Szolgáltatásaink 
 
 Online hangoskönyvtár már Androidra is 
 A mai naptól letölthető az MVGYOSZ Hangoskönyvtár alkalmazás a Play Áruházból! Az online hangoskönyvtárban jelenleg 1078 mű érhető el, melyekből mostantól az Android felhasználók is bárhol és bármikor kedvükre válogathatnak.
 Az alkalmazást látássérült szoftverfejlesztők és felhasználók tesztelték annak érdekében, hogy az mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen.
 A használat feltételei megegyeznek az iPhone-os verzióéval. 
 TOVÁBB A HÍRRE 
   
 Vállalkozna, de hogyan? 
 Mostanában többen kerestek meg azzal, hogy valamilyen módon vállalkozóként tevékenykednének, szeretnék tudni, hogy az ő esetükben erre milyen lehetőségek vannak. Alább ehhez igyekszem segítséget nyújtani, több féle élethelyzetet is figyelembe véve.
 Gulyásné dr. Bölkény Ágota 
 TOVÁBB A TELJES SZÖVEGRE 
   
 Pályázat Diákoknak 
 2019 őszétől napvilágot lát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) A jövő kilátásai című online elérhető információs központja,
 mely az integrált oktatásban tanuló látássérült diákok tanulását és tanítását célozza segíteni.
 Ennek alkalmából meghirdetjük piktogram tervező pályázatunkat diákok számára.
 A jövő kilátásai oldal az MVGYOSZ egyik aloldala lesz, melyen a szövetség logója mellett egy piktogram fogja jelezni, hogy az érdeklődő A jövő kilátásai aloldalon jár. 
 TOVÁBB A PÁLYÁZATI FELHÍVÁSRA 
   
 Az MVGYOSZ Segédeszközboltjának kínálatából 
 Heti ajánlatunkban játékokat (malom, remete, sakk, Rubik kocka) kínálunk, valamint kutyás termékeket. 
 TOVÁBB A HETI AJÁNLATOKRA 
 TOVÁBB A KUTYÁS TERMÉKEKRE 
   
 Heti könyvajánlók 
 Lélektani regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban 
 65 éve elhunyt Martin Andersen Nexö dán író, (1869. június 26. - 1954. június 1.) Martin Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya 
 Egy nő élete elevenedik meg a regény lapjain, a keserű gyermekkortól, szerelmeken, csalódásokon, nyomorúságon és pillanatnyi örömökön, másokért való harcokon keresztül a korai halálig.
 A háttérben kirajzolódik a századforduló Dániájának falusi és városi élete, a szenvedők és lázadók, a bűnözők és a tisztes nyomorban tűrők viszontagságos sorsa. 
 TOVÁBB AZ AJÁNLÓRA 
   
 A Louis Braille Könyvtár két könyvet is ajánl a héten 
 Gyerekszáj és humor a Louis Braille Könyvtárban 
 A múlt heti hírlevélben tévesen jelent meg a könyvtár ajánlója. Ezt most javítjuk, illetve a heti könyvajánlónkat is közzétesszük (szerk.)
 Május utolsó vasárnapja – gyermeknap 
 Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? 
 „Amíg kicsi voltam és okos és kedves és szép, mindig tudták, hogy kire hasonlítok. Amióta nagy vagyok, és ütődött és nyegle és idétlen, csak ülnek és sóhajtoznak, hogy kire ütött ez a gyerek.”
 „[…] a felnőttek mindent előre tudnak. Azt is, hogy leesem onnan, azt is, hogy összetöröm, azt is, hogy felgyújtom, azt is, hogy kiöntöm, azt is, hogy megfázom, azt is, hogy tönkreteszem, és azt is, hogy nem lesz ennek jó vége. Csak azt nem értem, hogy akkor miért mérgesek, amikor a végén igazuk lesz.” 
 TOVÁBB A KÖNYVAJÁNLÓRA 
   
 Történelmi regény a Louis Braille Könyvtárban 
 Móricz Virág: Nehéz az élet 
 A népszerű írónő új regényének cselekménye a felszabadulást követő idők kialakulatlan, örvénylő körülményei közt játszódik:
 „Ez a történet arról szól – írja Móricz Virág –, mennyire tájékozatlanul várták az új világot a háború romjain akár a tiszta és tisztességes, művelt emberek, akár a műveletlen harácsolók.”
 Móricz Virág sodró erejű, lendületes regénye egy történelmi pillanat pontos rajza, egyszersmind emberi alkatok és lehetőségek érzékletes, árnyalt megjelenítése. 
 TOVÁBB A KÖNYVAJÁNLÓRA 
 
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Sztakó Krisztina, Sebesi Éva, Szabó Gergely 

Print Friendly, PDF & Email