MVGYOSZ hírlevél 25/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 4

Az MVGYOSZ is részt vesz a „Tégy egy lépést” esélyegyenlőségi napokon

Június 10-én és 11-én sokszínű programmal várja a városligeti Millennium Háza az érdeklődőket. A „Tégy egy lépést” címmel meghirdetett esélyegyenlőségi eseménysorozaton többek között díjmentesen látogatható koncertek, szemléletformáló előadások és bemutatók várják az érdeklődőket.
TOVÁBB
 
Felmérést készítettünk az adaptált tankönyvek használatáról

Májusban online kérdőívben kérte az MVGYOSZ a látássérült középiskolások véleményét és tapasztalatait az adaptált tankönyvek használhatóságáról. Összefoglaló cikkünkből az is kiderül, kik lettek a kutatáshoz kapcsolódó sorsolás nyertesei.
TOVÁBB
 
Egyre népszerűbb az új hangoskönyv-lejátszó

Mint azt már több fórumon beharangoztuk, az MVGYOSZ hangoskönyvtára új lejátszót vezetett be 2022-ben. A szövetség munkatársai hosszas mérlegelés után találták meg a kifejezetten e célra fejlesztett eszközt, most annak jártunk utána, hogy fogadták az olvasók a változást.
TOVÁBB
 
Újabb Okosmorzsával gazdagodott a Digitális Tudástár

Mali Attila legfrissebb írása arra ad választ, hogy hogyan osztható meg az internetkapcsolat eszközök között, amikor nincs Wi-Fi-hálózat a közelben.
TOVÁBB
 
Keresse a Gépházat az alkalmazásban!

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány közös informatikai műsora, a Gépház korábbi adásai mostantól visszahallgathatóak a hangoskönyvtár alkalmazásban.
TOVÁBB
 
Szkennelés másképp: hordozható olvasókamerát próbál ki a Gépház csapata

A látássérült emberek számára fejlesztett eszköz egy hagyományos szkennerhez képest igen kis méretűre összecsukható, használata könnyű és gyors, és hogy hogyan működik a gyakorlatban, műsorunkból kiderül.
TOVÁBB
 
Hat hét, hat láb – Elköszön a Kutyajó-kvíz

A vakvezetőkutyák világnapján indított kvízjátékban hat héten keresztül vakvezetőkutyás kérdéseket tett közzé az MVGYOSZ. Lássuk a feladványokat, a válaszokat, és hogy kik azok, akik mind a hat kérdésre helyest választ adtak!
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Pszichológiai miniesszék a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Popper Péter: Praxis, avagy angyalok a tű fokán (2007)
Időtartam: 5 óra 10 perc
Felolvassa: Oroszlán Anett

„Nem szabad elfelejteni, hogy minden félelem, szorongás, keserűség – hívás, s ugyanígy a derű, a jókedv, a bizakodás is. S amit következetesen hívsz, az végül odajön hozzád” Ez csak egy a számtalan elgondolkodtató állítás közül a pszichológus-író Popper Péter (1933-2010) kötetéből. A „Praxis” apró esettanulmányokat, szakmai és filozófiai morfondírozásokat tartalmaz szórakoztató és a laikus számára is könnyen befogadható nyelven.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email