MVGYOSZ hírlevél 19/2020 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 7

Az MVGYOSZ hírei
Maszk-kisokos – Mit takarnak a jelölések?
A látássérült felhasználóknak gyakran jelent problémát a maszkok címkéjén látható jelölések leolvasása és azok jelentésének megismerése, mivel ezek az információk sokszor kép-formátumban érhetőek el. Alább röviden összefoglaljuk a leggyakoribb jelzéseket és azok jelentését.
TOVÁBB
 
Maszkokkal segít a Fény Alapítvány
A Fény Alapítvány a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének partnereként évek óta támogatja a látássérült embereket. Most, a járvány idején maszkok térítésmentes adományozásával segíti a szövetség tagjait és munkatársait.
TOVÁBB
 
A veszélyhelyzettel összefüggő, szociális ellátásokat érintő változások
Április 6-án lépett hatályba a kormány 88/2020. (IV. 5.) rendelete, mely a veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről rendelkezik.
TOVÁBB
 
Módosultak az akkreditált foglalkoztatás szabályai a veszélyhelyzet időtartama alatt
A veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről rendelkező, április 6-án hatályba lépett 88/2020.
(IV. 5.) kormányrendelet az akkreditált foglalkoztatásra vonatkozó bizonyos szabályok eltérő alkalmazásáról is rendelkezett.
TOVÁBB
 
Home office és távoktatás - Így segít a Windows a gyengénlátó felhasználóknak
Az utóbbi hetekben valószínűleg mindannyian több időt töltünk a számítógép előtt, még fontosabbá vált tehát, hogy azt komfortosan és akadálymentesen használhassuk. Alább gyengénlátó olvasóinknak adunk pár hasznos tippet a Windows10 operációs rendszer használatához.
TOVÁBB
 
Az MVGYOSZ szolgáltatásai
Online elérhető hangoskönyvek
Az MVGYOSZ online hangoskönyvtárába újabb 45 mű került fel az elmúlt egy hét alatt. A régi állományból 14 darab könyv, rádiójátékból 5 darab, a többi pedig újonnan felolvasott mű.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Önéletrajzi regény, kor- és társadalomrajz a Bodor Tibor Hangoskönyvtár online alkalmazásból
Márai Sándor: Egy polgár vallomásai I-II.
120 éve született Márai Sándor eredeti nevén Márai Grosschmid Sándor Károly Henrik, író, költő, újságíró. (1900. április 11. - 1989. február 21.)
TOVÁBB
 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
 
A hírlevelet szerkesztette:
Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email