MVGYOSZ hírlevél 17/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 5

Húsvéti üdvözlet

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége vezetősége és munkatársai kellemes húsvéti ünnepeket kívánnak minden hírlevélolvasónak. Az elkövetkező napok a családi, rokoni és baráti találkozások jegyében telnek, de az MVGYOSZ megszokott szolgáltatásai, a Távszem és a hangoskönyvtár alkalmazás az ünnepek alatt is zavartalanul működnek majd. Ünnepi finomságokban és emberi találkozásokban gazdag húsvétot kívánunk!
 
Akadálymentes ügyintézés a kormányablakokban – az MVGYOSZ benyújtotta javaslatait

A közszolgáltatások, köztük a hivatali ügyintézés egyenlő esélyű hozzáférésének joga a törvény alapján már régóta megilleti a fogyatékossággal élő embereket. Ennek ellenére akadálymentes ügyintézést érintő hiányosságokkal – úgy a személyes, mint az elektronikus ügyintézés során – jelenleg is bőven találkozhatunk.
TOVÁBB
 
Újabb alkalmazások a BlindShellhez

A húsvéti ünnepek alatt újabb négy alkalmazás lesz elérhető a BlindShell Classic 2-es felhasználók részére.
TOVÁBB
 
Erre a bögrére Ön is nagyon vigyázni fog!

Újabb adománygyűjtő termékkel gazdagodott az MVGYOSZ segédeszközboltjának webáruháza. A vakvezetőkutyás bögre nemcsak dísz- vagy emléktárgyként funkcionál, a reggeli kávézás vagy teázás mindennapi kelléke lehet. Megvásárlásával a szövetség vakvezetőkutya-kiképzését támogatják a vásárlók.
TOVÁBB
 
Mobilkészülékeink segítségével vásárolunk a Tescoból

A Gépház e heti adásában iOS és Android alatt is leadunk egy-egy rendelést, mi több, azt is megmutatjuk, mi a teendő, ha a termékek megérkezése előtt meggondolnánk magunkat.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Északi felnőttmonológok a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Linn Skaber: Ma négykézláb akarok járni (2021)
A Bodor Tibor Hangoskönyvtár önkéntes felolvasói előadásában
Játékidő: 4 óra

A norvég tévés, színész, forgatókönyvíró Linn Skaber kamaszmonológjai után (A szívem egy lezárt bódé) végre elkészült a sorozat következő kötete, melynek részletei – számos felolvasó hangos üzenetével együtt – az MVGYOSZ költészet napja alkalmából készített ünnepi műsorának törzsanyagául is szolgálnak.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email