MVGYOSZ hírlevél 13/2023 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 3

Irodalmi piknik a Vakok Kertjében

Az MVGYOSZ április 11-én, a költészet napján nyitja meg a Vakok Kertjét a nagyközönség részére, ennek alkalmából mindenkit egy közös irodalmi piknikre hív, ahova nemcsak ételt és italt lehet hozni, hanem szép szavalatokat is!
TOVÁBB
 
Európai fogyatékossági kártya – az Európai Bizottság az Ön véleményét is várja

Az Európai Bizottság magyar nyelvű felmérésében ön is elmondhatja véleményét az Unió-szerte elismert fogyatékossági állapottal és annak mindenhol elfogadható igazolványával kapcsolatban.
TOVÁBB
 
Megjelent a Vakok Világa idei első lapszáma

A 84. évfolyamába lépő Vakok Világa folyóirat idei első lapszáma a napokban jelent meg. Összefoglaló a Jónak lenni jó! programról, hírcsokrok, könyvajánlók, művészeti alkotások narrációi, termékajánlók, informatikai újdonságok – többek között ezt ígéri az idei első lapszám a hosszabb lélegzetű interjúk mellett.
TOVÁBB
 
Mesterséges intelligencia a MÁV-nál, akadálymentes médiakonvertáló szoftver

A márciusi utolsó Gépház adásunkban kipróbáljuk, miként teszi a dolgát a MÁV új szoftvere, amely arra hivatott, hogy egy telefonbeszélgetés keretein belül válaszoljon a belföldi menetrendet érintő kérdéseinkre. Kipróbálunk ezen kívül egy vak felhasználók számára fejlesztett konvertáló szoftvert is.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Három olasz csoda – Tabucchi, Avallone, Baricco

„Előbb találsz Rómában rossz pizzát, mint rossz írót” – ez az ősrégi közmondás akkor is igaz, ha kolumnistánk kizárólag e könyvajánló kedvéért alkotta meg két perccel ezelőtt. Az olaszok mesélőkedve és fantáziája kifogyhatatlan, s tudnak valamit, amit semelyik más irodalom nem képes utánuk csinálni. Lehet, hogy mégis a mediterrán diéta a titok nyitja, a sok olajbogyó, sajtfélék és az asztali borok mérsékelt fogyasztása? Az alábbiakban a közelmúltban megjelent három figyelemreméltó prózai alkotás kerül bemutatásra.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play


 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email