MVGYOSZ hírlevél 12/2024 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 17

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatója a fogyatékossággal élő személyek szavazásáról

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi képviselők és az Európai Parlament tagjainak általános választását 2024. június 9. napján rendezik meg hazánkban. Az alábbiakban a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatója olvasható a fogyatékossággal élő választók akadálymentes szavazási lehetőségeiről.
TOVÁBB
 
Április 2-án nyitnak a személyes szolgáltatások

Tájékoztatjuk az MVGYOSZ szolgáltatásait igénybe vevő felhasználókat, hogy a szövetség 2024. április másodikától elérhetővé teszi a személyes jelenlétet igénylő szolgáltatásait. Újra várja önöket az MVGYOSZ segédeszközboltja, a Braille- és hangoskönyvtár, valamint a segédeszközszerviz!
TOVÁBB
 
Narrált összefoglaló a székház megnyitásáról

Az MVGYOSZ megújult székházát 2024. február 20-án ünnepélyes székházavató keretében adtuk át a látássérült embereknek. Az MVGYOSZ YouTube-csatornáján már elérhető a megnyitó eseményeit összegző narrált kisfilm. A szövetség megbízásából a videót Dicső Dániel készítette, a narrációt Bakos Évának, a Tandem Csoport tagjának köszönhetjük.
TOVÁBB
 
Újabb vakvezetőkutya vizsgázott Debrecenben

Március 19-én délelőtt sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Babik Tamás és Szusi vakvezetőkutya Debrecenben. Részletek és fotó az MVGYOSZ Facebook-oldalán.
TOVÁBB
 
A bolt kínálatából – Cseh állítható hosszúságú támbot (79-104 cm, SUT2A)

Hagyományos támbot, mely idős vagy egyensúlyzavarral küzdő embereknek nyújt stabilitást a közlekedés során. A termék állítható magasságú, masszív alumíniumból készült, a bot végén csúszásgátló gumit találunk. Kérjük, hogy figyeljen a megrendelésnél arra, hogy amennyiben bankkártyával vagy a számla kiküldését megelőzően átutalással egyenlíti ki a vásárlás összegét, úgy utólag nem áll módunkban érvényesíteni a 75%-os kedvezményt. A támbot tagi kedvezményes ára 10550 Ft.
TOVÁBB
 
Narrálva ajánljuk – Ezeregy éjszaka (world musical)

Dátum: 2024. március 29. 15:00 óra
Helyszín: Pesti Magyar Színház
Narráló: Oláh Klaudia
Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is. Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd. 
TOVÁBB
 
A mai Gépházban megismerkedünk a Discord közösségi alkalmazással

A Discord egy igen sokrétű csevegőplatform, amely a legtöbb népszerű eszközre elérhető, legnagyobb vonzereje az ingyenes csoportos csevegés, illetve a hangeszközök és a zajszűrés nagymértékű testreszabhatósága.
TOVÁBB
 
VV-lapozó: Beszélgetés Falvai Balázs építésszel a felújított Sipeki-villáról

Az MVGYOSZ 2023 decemberében újra birtokba vehette a Hermina úti székházat. Ilyen léptékű munkálatokat még soha korábban nem hajtottak végre az épületen, amelynek minden egyes egyedi eleme megújult. A kulisszatitkokról egy igazi bennfentessel beszélgettünk.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Magyar sajtóregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban
Jolsvai András: A napok színe (2017)
Játékidő: 15 óra 7 perc
Felolvassa: Mach András

Tekintet, Köztársaság, Kurír, Respublika – emlékszik még valaki ezekre a folyóiratokra a kilencvenes évek elejéről? Jolsvai András egészen biztosan, hiszen a felsorolt sajtótermékek mindegyikének munkatársa volt. „A napok színe” című megindítóan szép regényében kedélyesen mesél nekünk az akkori szerkesztőségek, szellemi terek ábrándos lelkű ketrecharcosairól.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban a Hírlevél kategória alatt, továbbá a Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel új hívószáma: 06/42-220-640 
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket! A hírlevelet szerkesztette: Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email