Mi az a Gondosóra program?

Views: 19

FONTOS BEJELENTÉS‼️ Mérföldkő a magyar idősgondozásban a Gondosóra‼️
 
A Kormány elkötelezett abban, hogy a családi közösségeket megerősítse azzal, hogy az idős hozzátartozók biztonságérzetét növeli. A magyar családokban az idős emberek lehetőség szerint saját otthonukban szeretnének élni, ehhez pedig olyan segítséget szeretnének igénybe venni, amely biztonságérzetüket növeli, közösségi kötődéseiket megerősíti.
 
➡️ Ezért indítja el a Kormány a Gondosóra programot, mely a digitális idősgondozás mérföldköve. A következő négy évben egy olyan ingyenes jelzőeszközre és a hozzátartozó 0-24 órában elérhető diszpécserközpontra alapuló szolgáltatás épül ki, amelyet minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon igényelhet, és használhat ingyenesen. Ezzel a kezdeményezéssel csaknem 1,5 millió idős honfitársunk életébe hozunk biztonságot.
 
✅ A Gondosóra a családközpontú idősgondozás kulcsa, hiszen a Kormány célja, hogy az idős emberek lehetőleg a családjukkal, hozzátartozóik közelében élhessenek. A most induló digitális fejlesztéssel minden 65 éven felüli ember nagyobb biztonságban érezheti magát.
➡️ A jelzőeszköz egy nyakban, vagy karon hordható készülék, amely egyetlen gombnyomással jelez egy 24 órában működő diszpécserszolgálatnak.
 
Ahhoz, hogy valaki ezt a szolgáltatást elérje, a www.gondosora.hu weboldalon kell regisztrálnia.

Print Friendly, PDF & Email