MVGYOSZ hírlevél – Együtt formáljuk élhetőbbé a világot! 66. szám 2017.12.22.

Visits: 43

Tartalom

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Álláshirdetések
1.1. Pénzügyi előadó
1.2. Intézményi takarító
2. A Szövetség téli zárva tartása
3. Ünnepi köszöntő
4. Meghívó sajtótájékoztatóra
5. Megújul az MVGYOSZ vizuális arculata
6. Mi történt a kutyaiskolában?
7. Heti könyvajánlók helyett

Vendégoldal

8. Erzsébet-program

***

Az MVGYOSZ hírei, közleményei

1. Álláshirdetések

1.1. Pénzügyi előadó

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége teljes munkaidőben munkatársat keres az alábbi pozíció betöltésére: pénzügyi előadó

Elvégzendő feladatok: bérszámfejtés, házi pénztár vezetése, banki ügyintézés, utalás, bérjegyzékek kezelése, munkavállalók ki / bejelentése, tagegyesületek pályázatainak összefogása, egyéb pályázatok pénzügyi elszámolása.

Munkavégzés helye: 1146 Budapest, Hermina út 47.
Várható kezdés: 2018. január.

Várjuk jelentkezését ha:
– legalább középfokú szakirányú végzettséggel rendelkezik,
– felhasználói szintű számítástechnikai ismerete van,
– legalább 2 éves szakirányú tapasztalata van,
– szeretne egy fejlődő csapat tagja lenni

Előnyt jelent: Megváltozott munkaképesség, látássérültekkel foglalkozó civil szervezetnél szerzett munkatapasztalat.

Önéletrajzát és motivációs levelét bérigény megjelölésével a virag.krisztina@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk, 2017. december 28-ig.

dr. Nagy Sándor
Elnök

***

1.2. Intézményi takarító

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége heti 30 órás munkaidőben megváltozott munkaképességű munkatársat keres az alábbi pozíció betöltésére:
intézményi takarító.

Elvégzendő feladatok: az MVGYOSZ épülete napi és rendszeresen ismétlődő takarítói feladatainak ellátása.

Munkavégzés helye: 1146 Budapest, Hermina út 47.
Várható kezdés: 2018. január

Ajánlott munkabér: minimálbér időarányos része.
Az önéletrajzot a virag.krisztina@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk, 2017. december 28-ig.

dr. Nagy Sándor
Elnök

***

2. A Szövetség téli zárva tartása

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2017-ben december 22-én fogadja utoljára ügyfeleit. A székház december 23-tól 2018. január 1-ig zárva lesz.

Nyitás időpontja január 2. (kedd)

A Segédeszközbolt, a Hangos- és a Braille-könyvtár utolsó alkalommal 2017. december 19-én tart nyitva, első alkalommal 2018. január 2-án, (kedd) fogadják vásárlóikat illetve olvasóikat.

dr. Nagy Sándor
elnök

***

3. Ünnepi köszöntő

Szilágyi Domokos versével kívánok minden kedves olvasónknak békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, az MVGYOSZ minden munkatársa nevében.

dr. Nagy Sándor, elnök

Szilágyi Domokos: Karácsony

A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.

***

4. Meghívó sajtótájékoztatóra

Tisztelt Partnereink!

Örömmel és nagy tisztelettel hívjuk Önöket a 100 éves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének sajtótájékoztatójára, a centenáriumi év megnyitására, mely a Braille-írás világnapján kerül megrendezésre.

A program célja: a 100 esztendős szövetség éves programtervének bemutatása, a hangoskönyvtár névadója, valamint a nyertes Távszem projekt ismertetése a nagyközönség előtt.

A program időpontja: 2018. január 4. 11:00
A program helyszíne: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, Hermina terem (1146 Budapest, Hermina út 47.)

Az esemény programja:
10:30 – 11:00 Regisztráció
11:00 – 11:15 Köszöntő: Beszédet mond dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke, Nyitrai Zsolt Miniszterelnöki megbízott, Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára
11:15 – 11:30 A centenáriumi év éves programtervének bemutatása: Angyal Gábor, az MVGYOSZ szakmai vezetője
11:30 – 11:45 A hangoskönyvtár névadója, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület bemutatkozása
11:45 – 12:15 A centenáriumi év nagyköveteinek – Szendi Szilvia és Peller Károly színművészek – bemutatása, kulturális műsor
12:15 – 12:45 A Távszem projekt bemutatása: dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke, dr. Nagyné Berke Mónika, a projekt szakmai vezetője, Gulyás Zsuzsa, projektmenedzser.

Az esemény háziasszonya: Szegvári Katalin, Táncsics Mihály-díjas újságíró

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A centenáriumi év fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke
A centenáriumi év nagykövetei: Szendi Szilvia és Peller Károly színművészek
A centenáriumi év főtámogatója: Vesper Kft., a Guide kesztyűk magyarországi képviselője.

Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék 2018. január 2-ig a szervezes@mvgyosz.hu mail címre. A jelentkezés során az alábbi adatokat küldjék meg részünkre: résztvevők száma, melyik városból érkeznek.

Köszönjük megtisztelő jelenlétüket.

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

***

5. Megújul az MVGYOSZ vizuális arculata

2018 januárjától a szervezet megújulását és sokszínűségét tükröző, új vizuális arculatot kap a Szövetség. Ez nem csak egy új logót, hanem új szín –és formavilágot jelent a nyomtatott és digitális nyilvánossági kommunikációs anyagokon. Az arculatot és az azt tartalmazó kézikönyvet egy professzionális kommunikációs ügynökség tervezte. Négy terv közül – külső szakemberek bevonásával – sikerült kiválasztani azt, amelyik alkalmas a szervezeti értékeink tükrözésére a centenáriumi évben is.

Az új logóról, röviden: Két fő részből áll. Bal oldalon egy grafikus elemből, attól jobbra pedig három sorba rendezve az MVGYOSZ teljes nevének betű szerinti kiírásából.

A grafikus elem egy hat pontból álló egység. A pontok – bár emlékeztetnek a Braille-jelekben szereplő pontok egymáshoz viszonyított méretarányaira és távolságára – nem célzottan egy Braille-jelet ábrázolnak, de a látvány alapján akár arra is asszociálhatunk. Minden pont más színű és más mintázatú. Ez a szervezet sokszínűségét hivatott jelképezni, azt, hogy sok tagegyesület alkotja, azt, hogy egyaránt részei a vakok, az aliglátók, a gyengénlátók, azt, hogy nem csak egyféle dologgal foglalkozik a szervezet, hanem sokrétű a tevékenység, azt, hogy gazdaságilag nem csak egy lábon áll, stb..  A nonfiguratív ábrázolás  miatt valójában minden esetben a szemlélő, az MVGYOSZ-ről meglévő ismeretei alapján gondolhat bármit a logó mögé. Az új logó megfelel a professzionális logókkal szemben támasztott követelményeknek. Néhányan hiányolják belőle a látássérülést tükröző, vagy a vak embert formázó ábrázolásokat, de tény, hogy a sporteszköz gyártó cégek logója sosem sporteszközöket, az autógyártók emblémái nem járműveket, a telekommunikációs cégek logói nem telefonkészülékeket ábrázolnak, és sorolhatnánk tovább is.

Reméljük, hogy az új vizuális arculatunk elnyeri majd a többség tetszését.

Angyal Gábor
szakmai vezető

***

6. Mi történt a kutyaiskolában?

Nagy örömmel gratulálunk Kocsis Tamásnak és Aldónak a sikeres Közlekedésbiztonsági vizsgájukhoz!
Ahhoz, hogy Aldo csodás vakvezetőkutya legyen nagyban hozzájárult Bányai Eszter és Fülöp Franciska kölyöknevelő. Köszönjük munkájukat!
Köszönet a vizsgabíróknak is: Nyíriné Kovács Mária, Hajdu Mária, Rózsa Kata
Kiképző: Renkó Zsuzsanna
Szeretnénk köszönetet mondani a MATESZE egész éves vizsgaszervezéséért, különös tekintettel Schrőterné Vári Anita munkájáért!

Schiff Mónika, központvezető

***

7. Heti könyvajánlók helyett

Kedves Olvasó!

Köszönöm, hogy egész évben figyelemmel kísérte könyvajánlóimat, melyeket igyekeztem aktualizálni, jeles napok, kerek évfordulók bevonásával. Remélem, a rovat segített abban, hogy Braille- és Hangoskönyvtárunkban kedvére való olvasnivalót találjon!

Kívánom, hogy 2018-ban is gyarapodjon olvasmányélménye sok, értékes mű ajánlója után!

Árvay Mária

***

Vendégoldal

8. Erzsébet-program

Az Erzsébet Program pályázat benyújtható
2017. december 20. napjától

A pályázat célja:
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – üdülési pályázatot hirdet. Az Alapítvány a pályázattal elnyerhető támogatást üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Az üdülési támogatásra kizárólag a jelen felhívásban meghatározott követelményeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött, fogyatékossággal élő személy, aki a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül, valamint a rendszeres havi ellátásainak és jövedelmeinek teljes összege nem haladja meg a nettó 150.000 forintot.
Egy pályázat keretében kizárólag egy fogyatékossággal élő személy, illetve egy, a pályázat benyújtásának napján 18. életévét betöltött kísérő személy pályázhat, és részesülhet az Alapítvány által nyújtott támogatásban. A fogyatékossággal élő személy kísérő nélkül is jogosult pályázat benyújtására, azonban kísérő nélkül benyújtott pályázatba utólagosan nincs lehetőség kísérő személy rögzítésére.

Elnyert támogatás esetén:
a támogatott, valamint kísérője egyaránt 5.000 forint/fő pályázati hozzájárulás befizetésével veheti igénybe az elnyert üdülési támogatást.
Az elnyert üdülési támogatás a választott üdülési időszaktól és helyszíntől függően 5 nap / 4 éjszaka, vagy 4 nap / 3 éjszaka időtartamú lehet. Az Alapítvány a támogatást Szálláshely Utalvány formájában, a szállásfoglalás rögzítését követően postai úton juttatja el a kedvezményezettek számára. A szállásfoglalás véglegesítését követően a lefoglalt szálláshely és az üdülés időpontjának módosítására nincs lehetőség!

Általános pályázati feltételek:
A pályázat benyújtásának előfeltétele, hogy a pályázó a www.erzsebetprogram.hu honlapon regisztráljon, majd személyes adatok feltöltésével egyéni profilt (továbbiakban: pályázói profil) hozzon létre. A pályázó a regisztrációt követően visszaigazoló e-mailt kap.
Az e-mailben található internetes hivatkozásra (linkre) kattintva kell aktiválnia pályázói profilját. A pályázattal kapcsolatos teljes kommunikáció a regisztráció során megadott, ezáltal kapcsolattartásra kijelölt e-mail címen történik. Egy e-mail címmel kizárólag egy személy regisztrációja hozható létre. Azon pályázók, akik a 2016-os évben már létrehoztak egyéni profilt a pályázati rendszerben, nem szükséges újra regisztrálniuk, ők a korábbi regisztrációkor megadott felhasználónévvel és jelszóval tudnak a felületre belépni. Számukra azonban a profilban szereplő adatok ellenőrzése és az esetleges változások átvezetése szükséges.
Pályázatot benyújtani kizárólag a www.erzsebetprogram.hu honlapon, a jelen pályázati felhívásban rögzített feltételeknek maradéktalanul megfelelő pályázói profillal van lehetőség.
A pályázói profil kötelező melléklete a:
Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez elnevezésű dokumentum, amelyet a pályázó kizárólag a www.erzsebetprogram.hu honlapról letölthető formanyomtatványon nyújthat be. A megfelelően kitöltött nyilatkozatot kép formátumban (JPG vagy PNG formában), de 1 MB-nál nem nagyobb méretben a regisztrációs felületre szükséges feltölteni. Amennyiben pályázatát nem a Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez formanyomtatvány dokumentummal nyújtja be, úgy az automatikusan elutasításra kerül!
A hibásan, hiányosan, vagy nem feldolgozható adatokkal kitöltött, vagy a Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez melléklet csatolása nélkül benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül.
Egy személy egy pályázati ciklusban kizárólag egy szociális üdülési pályázat keretében részesülhet támogatásban.
Egy pályázat keretében kizárólag egy nagykorú fogyatékossággal élő személy, illetve legfeljebb egy, vele együtt utazó nagykorú kísérő személy nyújthatja be jelentkezését.
A hibásan, hiányosan beadott pályázat hiánypótlására, javítására nincs lehetőség.
A pályázat keretében rögzített adatok valóságtartalmát az Alapítvány ellenőrizheti.
A pályázat benyújtását követően a pályázat azonosító számot, úgynevezett pályázatazonosítót[1] kap.
A pályázó a benyújtási határidőt követően legkésőbb 2018. január 24-ig kap tájékoztatást az Alapítványtól e-mailben pályázatának feldolgozási eredményéről.
A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülhet azon pályázó, aki korábban nem nyert üdülési támogatást az Erzsébet-program pályázatai keretében.
Az üdülési támogatás igénybevételének feltétele a pályázati hozzájárulás egy összegben történő befizetése az Alapítvány részére, a megadott határidőig, a választott befizetési módon.
A pályázati hozzájárulás befizetésének határideje: 2018. február 28.
Amennyiben a pályázati hozzájárulás összegét a pályázó a megjelölt határidőig nem fizeti be, úgy a benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül.
Az elnyert üdülési támogatást a nyertes pályázók a www.erzsebetprogram.hu honlapon feltüntetett szálláshelyeken használhatják fel legkésőbb 2018. december 20-ig megkezdett üdülésre.
Jelen pályázati felhívás feltételei a pályázat létszámkeret kimerüléséig, de legkésőbb 2018. január 19. napjáig állnak fenn.
A pályázattal elnyerhető támogatás nem terjed ki a szálláshelyre történő utazás megszervezésére, valamint az utazás költségeinek fedezésére sem.
Amennyiben a pályázatnyertes nem használja fel az elnyert üdülési támogatást legkésőbb 2018. december 20-ig, úgy az elnyert támogatás érvényét veszíti, a befizetett pályázati hozzájárulás visszafizetésére nincs lehetőség.

A pályázat benyújtható: 2018. január 19. napjáig a www.erzsebetprogram.hu honlapon történt regisztrációt követően.

Tájékoztatás
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az üdülési helyszíneken kép és hangfelvételt készíthet, illetve filmet forgathat – maga vagy egyéb közreműködő bevonásával –, amelyeket az Erzsébet-program dokumentálása, népszerűsítése érdekében reklámozási és promóciós célokra használhat fel. A pályázat benyújtásával a pályázó a kép és hangfelvétel rögzítéséhez, valamint annak az Alapítvány általi szabad felhasználásához kifejezett hozzájárulását adja.

Forrás: www.erzsebetprogram.hu

*** 

A Vendégoldal rovat hirdetéseinek tartalmáért az MVGYOSZ nem vállal felelősséget!


***

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

***

A hírlevelet szerkesztette: Árvay Mária és Nagy-Virág Krisztina

Print Friendly, PDF & Email