MVGYOSZ hírlevél 5/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

Braille szavazási értesítő és könnyített tájékoztató igénylése – közel a határidő

Mint ismeretes, 2022. április 3-án tartják Magyarországon az esedékes országgyűlési választást, amellyel egyidőben egy népszavazásra is sor kerül. Felhívjuk a látássérült választók figyelmét, hogy 2022. január 25-éig lehet leadni a tavaszi választásról és népszavazásról szóló pontírású értesítőre való igényt.
TOVÁBB
 
Ügyintézés aláírásminta alapú hitelesítéssel – Mondja el tapasztalatait!

A kormányablakokban, illetve bizonyos kormányhivatali ügyfélszolgálatokon 2021 szeptemberétől számos ügytípusban papír alapú helyett aláírásminta alapú hitelesítéssel, az úgynevezett AMAHIT rendszer használatával történik a személyes ügyintézés. Az MVGYOSZ visszajelzéseket gyűjt a látássérült felhasználók tapasztalataival kapcsolatosan.
TOVÁBB
 
Adaptált tankönyvek, tanultunk a tavalyi év tapasztalataiból

Mint arról 2021 februárjában a Könnyebb lesz hozzájutni az adaptált tankönyvekhez című írásunkban is beszámoltunk, a 2021/2022-es tanévben több változás is bekövetkezett a látássérült tanulók adaptált tankönyvekkel való ellátása terén. A szolgáltatás biztosítása idén már az első év tapasztalatait figyelembe véve valósulhat meg.
TOVÁBB
 
Új szolgáltatás az iBlind csoporttagok részére

Az MVGYOSZ Mali Attila közreműködésével 2020-ban indította útjára a Távszem felhasználók részére az iBlind Facebook-csoportot, amely februártól új szolgáltatással bővül.
TOVÁBB
 
Már csak néhány nap van a Távszem és Letseeapp online felmérés kitöltésére

Két, a látássérült személyek körében népszerű mobiltelefonos alkalmazás és szolgáltatás, a Távszem és a Letseeapp felhasználóinak körében indul online felmérés. A kutatásban való részvétellel Ön nemcsak segítheti az alkalmazások továbbfejlesztését, hanem nyerhet is! A kérdőív kitöltésének határideje 2022. január 31., éjfél.
TOVÁBB
 
Puskás, a musical – Audionarráció és kedvezményes jegyek látássérülteknek

Audionarrációval kísérve mutatják be január 26-án az Erkel Színházban a Puskás, a musical című produkciót. Az előadás a Civilút Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) és a MusicalNeked Produkció együttműködésében valósul meg.
TOVÁBB
 
Megfizethető, megbízható és sokoldalú beszélő tévét próbálunk ki a Gépházban!

A január 21-i adásunkban ebben pedig segítségünkre lesz visszatérő vendégünk, Gombos Ferenc, aki a beszélő televíziók tekintetében igen széles körű tapasztalatokkal rendelkezik, most egy egészen mérsékelt árfekvésű, beszélő Androidos televíziót mutat meg a nagyközönségnek.
TOVÁBB
 
Brejtvény – harmadik feladvány

A kvízjáték múlt heti kérdése nemcsak a Braille-írás megfelelő ismeretét, hanem matematikai készségeket is igényelt. Amennyiben a deci, addig, eddigi, hideg, cicababa szavakat Braille-ben számként olvassuk és összeadjuk, akkor a megfejtés 39.965.593 lesz. Harmadik heti feladványunkban azt kérdezzük, hogy minek a jelölése a Braille rövidírásban: rd, bl, rr, gg, m, t, ai, bg, k? A megfejtést most is az info@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk 2022. január 27-én (csütörtök) éjfélig.
 
Heti könyvajánló
Kortárs naplóregény a zaklatásról

Nagy Anikó Johanna olvasmányos könyve egy szexuális zaklatás anatómiai pontosságú története. És figyelemfelkeltés is szülők, rokonok, tanárok számára: lássuk meg, mikor kerül a kamasz túl közel az örvény széléhez, ahonnan már nem tudjuk visszarántani. Kezdetnek remek, ha értékes telefonsimi-időnkből napi húsz percet beáldozunk a velük való beszélgetésre…
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email