MVGYOSZ hírlevél 43/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 2

„Hangomat adom” – Hatvanéves az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtára

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tisztelettel meghívja Önt a 2021. évi, Hangomat adom címmel meghirdetett fehérbot napi rendezvényére és a Braille-emlékérmek átadására.
TOVÁBB
 
Jövőre is megjelenik a Vakok Világa és a pontírásos RTV újság

Az elnökség döntése értelmében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2022-ben is kiadja sajtótermékeit (VV sík, Braille, elektronikus és hangos, valamint az RTV újság Braille-írásos változatát).
TOVÁBB
 
Heti Gépház: olcsó és ismeretlen okostelefont fújt be hozzánk az őszi szél

Úgy hozta az október, hogy nálunk landolt az okostelefon-korszak legalsó kategóriájának egy ismeretlen darabja, mi pedig egy érdekes kísérletet teszünk vele. Kutatói kérdésünk az alábbi: mit lehet kezdeni 2021-ben Magyarország egyik legolcsóbb tucattelefonjával vakon?
TOVÁBB
 
Könyvről hangra kvíz 4. feladvány

Kvízjátékunk harmadik kérdésénél arra vártunk választ, hogy ki olvasta fel Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének részletét a hangfelvételen, valamint azt is kértük, hogy írjanak minimum három olyan művet, amelyek ugyancsak e felolvasónk interpretálásában hallhatóak. A megfejtés Tóth Barnabás neve volt, aki többek között még olyan művekhez adta a hangját, mint Jean-Dominique Baubi Szkafander és pillangó-ja, Esterházy Péter Harmonia Caelestis című aparegénye vagy Faludy György Pokolbeli víg napjaim címmel megjelent életrajzi regénye. E heti feladványunk újra összetett. Ki olvassa fel az elhangzó részletet? Melyik műből? Kik olvasták még fel rajta kívül ezt a könyvet? Most is három plusz nevet várunk. A feladványt a múlt hetihez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatják meg, az alábbi linken. Kérjük, hogy a feladvány megfejtéseit az info@mvgyosz.hu e-mail címre küldjék meg csütörtök éjfélig.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Jugoszláv családregény a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

A kis Gion Nándit minden gyerek ismerte Szenttamáson: köré telepedtek a sváb temető egy félreeső zugában, és hallgatták, hogy meséli, színezi, fűszerezi az előző este befalt ponyvafüzetek szegényes tartalmát. Amúgy nemigen beszélt sokat, inkább csak fülelt, miről diskurálnak a nagyobb fiúk, az asszonyok, a parasztok. A szabadkai ipari iskolában szavát sem hallották. Aztán, már nem emlékszik senki, miként, az Újvidéki Egyetem magyar tanszékén tűnt föl. Pár év múlva úgy ölelte keblére a fiatal írót a jugoszláv, majd az itthoni irodalomkritika is, mint a Vajdaság forradalmian új, mégis ősidőktől fogva ismerős hangú krónikását.
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email