MVGYOSZ hírlevél 42/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 1

Mostantól nem csak a mozgáskorlátozott személyek kaphatnak támogatást akadálymentesítésre

Módosult a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására vonatkozó rendelet, így mostantól többek között a vak és gyengénlátó személyek számára történő akadálymentesítési munkálatok is finanszírozhatóak a támogatásból. Cikkünkben ismertetjük a részleteket.
TOVÁBB
 
Budapestre érkezik a Tapintható univerzum

Veszprém és Békéscsaba után harmadikként Budapesten lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja október első hétvégéjén. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.
TOVÁBB
 
Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetés

Szeptemberben, a tanévkezdésre való tekintettel, két alkalommal is szervezünk Együtt a jövőnkért online kerekasztal-beszélgetést. A szeptember 21-én a középiskolásokat érintő témákban nagy érdeklődés mellett megtartott esemény után szeptember 28-ára az érettségire és egyetemi felvételire készülő, illetve a már egyetemi hallgató látássérült fiatalokat és a velük foglalkozó szakembereket várjuk. Hétfőig még lehet jelentkezni!
TOVÁBB
 
A Világmegváltó podcast vendége volt az MVGYOSZ

Elérhető az Ökotárs Alapítvány Világmegváltó podcastjának második része, amelyben három nagy múltra visszatekintő civil szervezet, köztük a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége története elevenedik meg. Sándor Kata műsorvezető dr. Nagy Sándor elnökkel, dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel és Németh Orsolya szakmai vezetővel beszélgetett.
TOVÁBB
 
Szeptemberi Okosmorzsa: Az Apple Pay

Az Apple Pay szolgáltatás – a támogatott és az ezt használó eszközökön – nagyon egyszerű, biztonságos és privát fizetési módot biztosít kártya vagy készpénz használata nélkül.
TOVÁBB
 
Vegyes újdonságokat hozott az ősz a Gépházba!

Soron következő adásunkban beszélgetünk a héten megjelent iOS 15 operációs rendszer újdonságairól, valamint utánajárunk, mi történik a Gmail háza táján.
TOVÁBB
 
Könyvről hangra kvíz 3. feladvány

A Könyvről hangra kvízjáték második feladványaként azt kérdeztük a múlt héten, hogy ki olvasta fel az elhangzó mű részletét. A helyes válasz: Mach András neve volt. Harmadik feladványunk összetettebb. Egyrészt azt kérdezzük, hogy ki olvassa fel Molnár Ferenc népszerű ifjúsági regényéből, A Pál utcai fiúk című műből az elhangzó részletet, valamint kérjük, írjanak minimum három olyan művet, a szerző nevének megjelölésével, amely a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban ugyancsak e felolvasónk interpretálásában hallható. A feladványt a múlt hetihez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatják meg, az alábbi linken. Kérjük, hogy a feladvány megfejtéseit az info@mvgyosz.hu e-mail címre küldjék meg csütörtök éjfélig.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánlók
Kortárs olasz alpinista-író hegyregénye a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Mi azt mondjuk – magyarázza heti kiemelt könyvünk főhősének az öreg nepáli egy himalájai menedékházban, – hogy a világ közepén egy óriási hegy áll, a Szumeru. A Szumeru körül nyolc hegy és nyolc tenger van. Ez a mi világunk.
- És azt kérdezzük: ki tanult többet, aki bejárta a nyolc hegyet, vagy aki feljutott a Szumeru csúcsára?
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email