MVGYOSZ hírlevél 4/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 3

Váltson egyről a kettőre!

Az MVGYOSZ által honosított és forgalmazott BlindShell Classic 1. típusú készüléket most rendkívül kedvező feltételekkel lehet 2-es típusra cserélni.
TOVÁBB
 
Új pontszámítási szabályok és gyakori kérdések

A látássérült diákokat is érinti a felsőoktatási felvételi eljárásban az érettségi pontok számítására vonatkozó szabályok változása. Ennek, illetve még néhány időközben beérkezett kérdésnek jártunk utána.
TOVÁBB
 
Puskás, a musical – Audionarráció és kedvezményes jegyek látássérülteknek

Audionarrációval kísérve mutatják be január 26-án az Erkel Színházban a Puskás, a musical című produkciót. Az előadás a Civilút Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) és a MusicalNeked Produkció együttműködésében valósul meg.
TOVÁBB
 
Tegyünk Együtt a jövőnkért 2022-ben is!

Az Együtt a jövőnkért online beszélgetéssorozat idei első alkalmán két újabb egyetem esélyegyenlőséget támogató szolgáltatásait, valamint egy civil szervezet sokszínű tevékenységét mutatják be vendégelőadóink. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!
TOVÁBB
 
Elérhető a Brejtvény kvíz második kérdése

Január 4-én, a Braille-írás világnapjához kapcsolódóan közös gondolkodásra, tanulásra és egyben játékra hívta az MVGYOSZ a látássérült olvasókat a Brejtvény című kvízjáték meghirdetésével. Az alábbi számsort (464613412361456135156), ha Braille-ben olvassuk, milyen szót ad ki? – hangzott az első feladvány. A megfejtés a szövetség nevének hivatalos rövidítése, a közismert mozaikszó, az MVGYOSZ volt. A feladványra rekordszámú, közel 80 megfejtés érkezett. Lássuk a kvízjáték második kérdését! Az alábbi szavakat, ha Braille-ben számként olvassuk és összeadjuk, mennyi lesz a végösszeg (deci, addig, eddigi, hideg, cicababa)?
A megfejtés beküldési határideje: 2022. január 20., csütörtök éjfél. Kérjük, hogy a kérdésre adott választ az info@mvgyosz.hu címre küldjék be.
 
A LetSeeApp és az MVGYOSZ jövőbeni terveiről beszélgettünk

A LetSeeApp nevet viselő mobilalkalmazás évek óta nyújt hathatós segítséget vak emberek számára a pénzfelismerő, a fénymérő vagy épp a kártyabeazonosító funkcióival, a Távszem alkalmazás és annak operátorai pedig szintén évek óta állnak a látássérült felhasználók rendelkezésére.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Személyes hangú memoár a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Zsombor az autizmus egy speciális formájával, Asperger-szindrómával él. Látásmódja inspiráló, műszaki intuíciója figyelemreméltó, égbenyúló cső-installációi művésziek. De hol van ez Satoshi Tajiri videójáték-tervező, Steve Jobs vagy az Esőember Raymondjának teljesítményéhez képest? Szerencsére sehol. Történetét anyukája, Kartali Zsuzsanna író meséli el, ezúttal szóban. És nagyon úgy fest, hogy január közepére kolumnistánk már meg is találta az Év Könyvét…
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email