MVGYOSZ hírlevél 3/2022 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Visits: 4

Jó hír a vakok személyi járadékában részesülőknek

Komoly fennakadásokat tapasztalhattak az eljárás során a vakok személyi járadékában részesülő azon ügyfelek, akik a parkolási igazolvány kiadása, vagy a már lejárt okmány meghosszabbítása miatt fordultak a hatósághoz. Az MVGYOSZ kezdeményezése alapján megtörtént a parkolási igazolványra vonatkozó szabályozás felülvizsgálata.
TOVÁBB
 
Felhívás a Távszem és Letseeapp felhasználók részére

Két, a látássérült személyek körében népszerű mobiltelefonos alkalmazás és szolgáltatás, a Távszem és a Letseeapp felhasználóinak körében indul online felmérés. A kutatásban való részvétellel Ön nemcsak segítheti az alkalmazások továbbfejlesztését, hanem nyerhet is!
TOVÁBB
 
Tegyünk Együtt a jövőnkért 2022-ben is!

Az Együtt a jövőnkért online beszélgetéssorozat idei első alkalmán két újabb egyetem esélyegyenlőséget támogató szolgáltatásait, valamint egy civil szervezet sokszínű tevékenységét mutatják be vendégelőadóink. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk!
TOVÁBB
 
A Gépházban kipróbáljuk a vadonatúj DEX szoftvert!

Az Infoalap által fejlesztett Dramatizált elektronikus könyvszerkesztő és hangoskönyv konvertáló programnak, a DEX-nek decemberben megérkezett a 3.0-s verziója. Legfőbb újdonsága, hogy immáron képessé vált beszkennelt anyagokon, vagy kép- és PDF-formátumú fájlokon optikai karakterfelismerést végezni, adásunkban pedig megnézzük, hogyan működik mindez a gyakorlatban.
TOVÁBB
 
Heti könyvajánló
Alternatív irodalomtörténet a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Háy János: Kik vagytok ti? Kötelező magyar irodalom – Újraélesztő könyv
Decemberi megjelenése óta több hallgatónk, köztük Iván Péter is végigsétált a neves író éveken át épített alternatív irodalmi arcképcsarnokán. Érdemes volt? Mindenképpen, még ha kolumnistánknak vannak is fenntartásai…
TOVÁBB
 

Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt, továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play

 
Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email