MVGYOSZ hírlevél 24/2021 Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

Views: 6

Előremutató egyeztetés a hangos jelzőlámpák ügyében 
 Akadálymentesítéssel kapcsolatos érdekképviseleti munkánk szinte folyamatos témája a hangjelzést adó jelzőlámpák ügye. Az MVGYOSZ-nek régi célja a rendszer országos szintű egységesítése és a legkorszerűbb technológiák bevezetése, melyben újabb előrelépést értünk el! 
 TOVÁBB 
   
 „Minden életkorban fontos a Braille” - II. Tapintható olvasás konferencia 
 Az első Tapintható olvasás (Tactile Reading) konferenciát 2017-ben Stockholmban, míg a másodikat – a pandémia miatt – online rendezték meg 2021. április 28-30. között. Az MVGYOSZ-t az eseményen dr. Gombás Judit képviselte, a cikk az ő beszámolója nyomán készült. 
 TOVÁBB 
   
 „Világéletemben tele voltam olvasmányélményekkel” – Beszélgetés Bárányné Vizi Ágnes felolvasóval 
 Két hete még olyasmikről álmodoztam, hogy ezt az interjút egy kávéház teraszán fogom elkészíteni Bárányné Vizi Ágnessel. Aztán csak figyelgettem az eseményeket, s valahogy úgy éreztem, ez még mindig nem az a „békebeli” hangulat, amire várok. Amikor zuglói lakásán egy esti órában végül felhívtam Ágit, kiderült, hogy jó volt a szimatom: kedves felolvasónk sem az a típus, aki az első füttyszóra – maszkját letépve – eszeveszetten dörömböl a sörterasz kapuján. 
 TOVÁBB 
   
 Kipróbáljuk az Árukereső szolgáltatást számítógépen és mobilon! 
 Mit? Hol? Mennyiért? Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsora, a Gépház e heti adásában online kapható termékek között keresgélünk. 
 TOVÁBB 
   
 Hangról hangra – Retró kvíz – 5. 
 Játékunk negyedik feladványára (Mi volt a játék neve?) a helyes válasz ez volt: Hogy súlya legyen a szónak. Ötödik feladványunkban arra várunk választ, hogy az elhangzó bejátszásban ki énekel? A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat most is az info@mvgyosz.hu e-mail címre várjuk csütörtök éjfélig. 
 TOVÁBB 
   
 Heti könyvajánlók 
 Böngésszünk Bárányné Vizi Ágnes felolvasásai közt! 
 Ágnes eddig elkészült tíz hangoskönyve szerteágazó érdeklődésről és nyitottságról árulkodik. A skála az orvosi krimitől Thomas Mannon át egészen a legújabb „self-help”, azaz önismereti kiadványokig terjed; s bár felolvasónk a legtöbbször igényelt címeket választ, ő is élvezi a velük töltött időt. Rajta, kapjunk elő a listából néhány címet! 
 TOVÁBB 
   
 Az MVGYOSZ Hírlevél hangos változata meghallgatható
 az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásban az Újság kategória alatt,
 továbbá az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban
 és a Hobbyrádió adásában.
 A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
 Az MVGYOSZ hírlevél a 3-as menüpontban érhető el.
 A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet. A rádió hallgatási linkje: https://www.hobbyradio.hu/play 
 
 
 Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!
  
 A hírlevelet szerkesztette:
 Hegedűs Katalin és Fekete Zoltán

Print Friendly, PDF & Email