Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének friss hírei

Hits: 3

Az MVGYOSZ hírei Folytatódik az Ariadné fejlesztése – fehérbottal közlekedő látássérültek véleményét várják Egy vadonatúj budapesti plázában hamarosan élesben lesz használható az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné elektronikus vakvezető rendszer. Az egyetem és az MVGYOSZ munkatársai a fehérbottal közlekedő látássérült személyek véleményét várják.

Hits: 1

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén májusban is megrendezésre kerül Vas megyében a "Neked Munka, Nekem Álom" nap.
A program keretében megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek próbálhatják ki magukat egy számukra érdekes munkahelyen, az általuk választott munkakörben.
Hogy miért érdemes jelentkezni?

Hits: 1

Nemzetközi Braille versenyre várjuk a jelentkezőket Budapesten Ön azok közé tartozik, akik tudnak és szeretnek Braille-írást olvasni? Nemcsak a Braille-könyvekhez és újságokhoz ragaszkodik, hanem a legmodernebb technikai eszközöket is használja? Hozzátartozik az iPhone a mindennapjaihoz? Ezek mellett szeretné tudását másokéval összemérni, és a Braille-kultúra iránt elkötelezett emberekkel is megismerkedni?

Hits: 1

Az MVGYOSZ érdekképviseleti tevékenysége Az EU vizsgálja a fogyatékos utasok jogainak érvényesülését Az Unió minden tagállamában vizsgálja az Európai Bizottság az utasok jogaira vonatkozó rendelet végrehajtását és az ezzel kapcsolatos problémákat. A magyarországi egyeztetéseken az MVGYOSZ munkatársai is megosztották tapasztalataikat, képviselve a látássérült utasokat.

Hits: 2

A BKK Inclusion projekt felhívása Az Európai Unió által finanszírozott Inclusion projekt keretében a Budapesti Közlekedési Központ szeretné jobban megismerni, hogy a város hogyan tud a speciális igényekkel rendelkező, mozgásukban akadályozottak számára minél jobb feltételeket biztosítani a közösségi közlekedésben. Ezért a BKK Zrt.

Hits: 3

Az MVGYOSZ hírei Közvélemény-kutatás – felhívás Távszem felhasználók részére Tisztelt Távszem felhasználók! 2019-ben megismerhettük a Távszem operátorokat és munkájukat, mindenki bemutatkozhatott a Vakok Világa hasábjain, illetve az MVGYOSZ hírlevelében. Januártól a Távszem mentorok is szót kapnak, azonban önökről, Távszem felhasználókról is szeretnénk írni.

Hits: 5

Az ingyenesen letölthető és díjmentesen használható okostelefonos applikációnak nemcsak a neve ÉletMentő, különböző funkciói szó szerint is életmentők lehetnek.

Tavaly áprilisban írtunk arrólkülső, új ablakban nyílik, hogy az Országos Mentőszolgálat, a Vodafone Magyarország Alapítvány és a cseh Medical Information Technologies egy külföldön már használatban lévő életmentő okostelefon alkalmazást kíván meghonosítani Magyarországon.